Wednesday, May 21, 2014

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ

Στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

η Τελετή της 10ετίας για την Απονομή των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014


Στην Κεντρική Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, έναν χώρο ιστορικό και εμβληματικό, θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση της απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014, που εφέτος συμπληρώνουν 10 χρόνια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 7:30 το απόγευμα.

Περίτεχνα διακοσμημένη από τον ζωγράφο V. Lanza, η Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά το 1851 μαζί με την πίσω πτέρυγα του κτιριακού συγκροτήματος των Προπυλαίων. Χρειάστηκαν δώδεκα ακόμη χρόνια για να συμπληρωθεί η εντυπωσιακή διακόσμηση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, που πραγματοποιήθηκε με συνδρομές Ελλήνων του εξωτερικού. Ο συνολικός ζωγραφικός και γλυπτός διάκοσμος εντάσσεται αρμονικά στο νεοκλασσικό αρχιτεκτονικό πνεύμα του οικοδομήματος. Η αίθουσα βρίσκεται στο κεντρικό κτήριο της λεγόμενης Αθηναϊκής Τριλογίας, που περιλαμβάνει επίσης την Ακαδημία Αθηνών και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Το κτηριακό συγκρότημα, έργο του Δανού αρχιτέκτονα Ch. Hansen, θεωρείται μια από τις ωραιότερες αλληλουχίες κλασσικών κτηρίων της Ευρώπης.

Η ιστορική αυτή αίθουσα, κοιτίδα γνώσης και αξιών, καθώς χρησιμοποιείται τακτικά για τις ορκωμοσίες νέων επιστημόνων, 
προσφέρει έναν ιδανικό χώρο για την τελετή απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014, που φέτος γιορτάζουν δέκα χρόνια ζωής.

Όπως κάθε χρόνο, η διοργάνωση των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ πραγματοποιείται με την εθελοντική προσφορά όλων των συντελεστών σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας. Ο θεσμός των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ δημιουργήθηκε πριν από δέκα χρόνια από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, με στόχο την ανάδειξη και την διάκριση του
«ευ πράττειν» για το περιβάλλον, ανεξαρτήτως δαπάνης ή έκτασης, καθώς και την παρακίνηση για την προστασία του αστικού και περι-αστικού περιβάλλοντος στη χώρα μας. 

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επισκεφθούν τους διαδικτυακούς τόπους www.oikopolisawards.gr και www.ecocity.gr ή να καλέσουν την κα Τζίνα Μαυρίδου στο τηλέφωνο 210-6196757.

No comments:

Post a Comment