Saturday, May 24, 2014

ΠΕΘΑΝΕ 49 ΕΤΩΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΔΗΣ

Άσχημη κατάληξη είχε η περιπέτεια υγείας που περνούσε εδώ και τρεις μέρες ο Παναγιώτης Ποικιλίδης. Είχε υποβληθεί την Τετάρτη (21/5) στη Γενική Κλινική σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και παρόλο που αρχικά έδειχνε να ανταποκρίνεται θετικά, από το πρωί της Παρασκευής (23/5) άρχισε να παρουσιάζει επιπλοκή ανεβάζοντας πυρετό και έχοντας υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.
Το βράδυ υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία με την οποία διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες και η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη.
Λίγη ώρα αργότερα κατέληξε και σκόρπισε θλίψη στους οικείους του, την γυναίκα του και τα τρία του παιδιά, αλλά και την μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ της οποίας ήταν ενεργό μέλος.
Το βιογραφικό του
Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1965 στη Θεσσαλονίκη.
Ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα που ανέδειξε η ελληνική πάλη. Πήρε μέρος σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες και η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του ήρθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 1984, όταν σε ηλικία 19 ετών, είχε κατακτήσει την 4η θέση στην κατηγορία των βαρέων βαρών στην ελληνορωμαϊκή πάλη.
Στους ίδιους Αγώνες ήταν 8ος, επίσης στην κατηγορία βαρέων βαρών στην ελευθέρα πάλη.
Οκτώ χρόνια αργότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, ο Παναγιώτης Ποικιλίδης είχε κατακτήσει την 8η θέση στην κατηγορία βαρέων βαρών στην ελληνορωμαϊκή και το 1996 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα είχε φθάσει στην 5η θέση, στην ίδια κατηγορία και στιλ.
Επίσης από το 1986 μέχρι το 1991 πάλεψε σε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα, καλύτερη θέση η 6η στα 100κ της ελληνορωμαϊκής στη διοργάνωση του 1986, ενώ σε επίπεδο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων είχε να επιδείξει τις δύο 4ες θέσεις στα 130κ στις διοργανώσεις του 1991 και του 1994.
Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης το 2000 επανίδρυσε το τμήμα πάλης στο σύλλογο της καρδιάς του, τον ΠΑΟΚ, που είχε μείνει ανενεργό από την περίοδο της Κατοχής.
Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μάλιστα με ανακοίνωση της ευχήθηκε συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος ενώ ενημερώθηκαν αμέσως όλοι οι άνθρωποι της διοίκησης της ΠΑΕ.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
"Σε βαθύ πένθος βρίσκεται η οικογένεια του ΠΑΟΚ, καθώς ο Παναγιώτης Ποικιλίδης δεν κατάφερε να βγει νικητής από την τελευταία, πιο δύσκολη μάχη του.
Το Μέλος της Διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την εγχείρηση καρδιάς, στην οποία υποβλήθηκε, παρουσίασε επιδείνωση στην υγεία του και τελικά “έφυγε” σε ηλικία 48 ετών.
Συντετριμμένοι μετά την θλιβερή είδηση, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης και σύσσωμο το Δ.Σ. μετέφεραν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

No comments:

Post a Comment