Thursday, May 29, 2014

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ


Παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο θα ζωντανέψουν μέσα από αφηγήσεις, στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει η Action Art / Εικαστική Δράση  σε συνεργασία με τη  Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 από τις 31 Μαΐου ως τις 12 Ιουνίου 2014.
Η αφηγήτρια Ροδιά Δημητρέση και οι υπόλοιποι αφηγητές  θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους σε  χώρες μακρινές και  κοντινές, ιδίως σε χώρες   μαγικές. 
Τα παραμύθια   μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά μέσα από τον  προφορικό λόγο, αναδεικνύοντας τον πλούτο της πολιτιστικής  κληρονομιάς διαφόρων λαών σε όλο τον κόσμο. 
Ο κύκλος εκδηλώσεων που διοργανώνουν η Action Art και η Θ-ΕΠΝ 2014 είναι ένα  διαδραστικό πρόγραμμα  που στηρίζεται στη συλλογικότητα. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, που περιλαμβάνει διεθνές συνέδριο, γιορτή πολυγλωσσίας και άλλες εκδηλώσεις, η αφήγηση   αναδεικνύει  την κοινωνική λειτουργία του παραμυθιού,  την παιδαγωγική και την ψυχαγωγική του αξία.  
Από τις 31 Μαΐου έως  τις 12 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν αφηγήσεις που απευθύνονται σε διαφορετικό ηλικιακό κοινό: παιδιά, εφήβους, ενήλικες.

31 Μαΐου Διεθνές Συνέδριο: Σταυροδρόμι Γλωσσών και Πολιτισμών «ΠΟΛΥΔΡΟΜΟ», ΤΕΠΑΕ & ΑΠΘ  HYPERLINK "http://stavrodromiglwsswn.auth.gr/" http://stavrodromiglwsswn.auth.gr/  

31 Μαΐου, 20:15-21:30, Γιορτή Πολυγλωσσίας στο Φουαγιέ του Δημαρχείου (ανοιχτή στο κοινό)        HYPERLINK "http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DioikitikesYpiresies/GenDnsiDioikOikonYpiresion/DnsiEkpAthlitismou/TmimaProgrDiaViouMathisis/Anakoinoseis/2nd%20festival%20poliglossias"  

1 Ιουνίου, 17:00-18:30, Γιορτή Πολυγλωσσίας, στο Δημαρχείο:  Αφήγηση και εργαστήριο για παραμυθάδες. Απευθύνεται σε γονείς και παιδιά (ανοιχτή στο κοινό) 

5 Ιουνίου, 19:30-20:30, στο 40ο Δημοτικό Σχολείο, εκδήλωση για γονείς και παιδιά  (ανοιχτή στο κοινό)

11 Ιουνίου  εκδήλωση στο 36ο Δημοτικό Σχολείο  

12 Ιουνίου, 22:00-23:00,  αφήγηση για ενήλικες, στο café Bazaar , Πλατεία Άθωνος (ανοιχτή στο κοινό)


Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητες για τις εκδηλώσεις που είναι ανοιχτές στο κοινό  τηλ. επικοινωνίας 2310 266857 &  HYPERLINK "mailto:info@action-art.gr" info@action-art.gr 

No comments:

Post a Comment