Wednesday, May 21, 2014

H ΔΥΣH ΣYNANTA THN ANATOΛH


Ήχοι αναγεννησιακής, μπαρόκ, κλασικής, σύγχρονης και κινηματογραφικής μουσικής θα συνδυαστούν στη συναυλία που διοργανώνει η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τη Δευτέρα 26 Μαϊου 2014 στις 19:30 στο Αλατζά Ιμαρέτ. 
Στη συναυλία με τίτλο «West Meets East», οι φοιτητές πνευστών του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια πνευστών του Τμήματος που οργανώνονται στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Μάιος Μουσικής Μέθεξης 2014» και οι φοιτητές από το Τμήμα Μουσικής του Missouri State University συμπράττουν σε μια εντυπωσιακή συναυλία με έργα για μικρά, μεγάλα και πολύ μεγάλα σύνολα, με ρεπερτόριο από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα. Στη μουσική που θα ακουστεί περιλαμβάνονται πολυφωνικά έργα, εμβατήρια, μουσική κινηματογράφου, έργα Ελλήνων συνθετών κλπ.
Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν προετοιμάσει τα έργα ατομικά και ως σύνολα στο πλαίσιο σεμιναρίων και εργαστηρίων, τα οποία θα λειτουργούν στο Τμήμα από τις 12 Μαΐου, με διδάσκοντες αναγνωρισμένους Έλληνες και ξένους καθηγητές μουσικής του Εξωτερικού και του Τμήματος. Η συνεργασία των φοιτητών των δύο Τμημάτων από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού επισημοποιήθηκε φέτος με την υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας μεταξύ των Πανεπιστημίων Μακεδονίας και  του Missouri State University.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

No comments:

Post a Comment