Sunday, April 7, 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΘΒΕ


Περίπου ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας του ΔΣ του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, άλλο ένα επεισόδιο λαμβάνει χώρα στο σίριαλ της εσωτερικής διαμάχης. Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας κατόπιν των καταγγελιών του ηθοποιού και βουλευτή Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαικάλη εναντίον του προέδρου του ΔΣ του ΚΘΒΕ Θωμά Τρικούκη, ανέθεσε στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μουσικής της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ, Μάριο Κωστάκη τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτές είναι βάσιμες ή όχι.
Ο κ. Χαϊκάλης -συνοδευόμενος από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταυρούλα Ξουλίδου- προσήλθε σήμερα, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αναφέρει παρατυπίες και παραπτώματα: «Είμαστε εδώ για θέματα που βλάπτουν τον πολιτισμό. Για να αναφερθούμε σε παραπτώματα προέδρους του ΔΣ του ΚΘΒΕ Θωμά Τρικούκη και μελών του ΔΣ του ΚΘΒΕ σχετικά με ανάθεση στην εταιρία "ΕΥΠΟΛΙΣ" που θεωρούμε ότι θίγουν το δημόσιο συμφέρον τέτοια γεγονότα που συμβάλλουν στη συρρίκνωση και αποδόμηση του ΚΘΒΕ θα βρουν αντιμέτωπους όχι μόνο εμάς τους Ανεξάρτητους Ελληνες αλλά και όλο τον κόσμο».
Οι καταγγελίες κάνουν λόγο για αδιαφανή και επιζήμιο για τα συμφέροντα του θεάτρου, κατά παράβαση σχετικών διατάξεων της νομοθεσίας, χειρισμό της υπόθεσης παροχής υπηρεσιών υποστήριξης των έργων ΕΣΠΑ του ΚΘΒΕ με απευθείας ανάθεση στην εταιρία «ΕΥΠΟΛΙΣ». Ο ίδιος εξήγησε ότι το θέμα αφορά κατάτμηση συμβάσεων, προκειμένου να γίνει απευθείας ανάθεση, σε συγκεκριμένη εταιρία «ΕΥΠΟΛΙΣ», επιλογής τους, χωρίς να έχει γίνει προηγουμένως ο απαραίτητος έλεγχος και παρακάμπτοντας τη Νομική υπηρεσία του ΚΘΒΕ. Ο κ. Χαϊκάλης συμπλήρωσε ότι από Δευτέρα θα δοθεί εντολή στο ΣΔΟΕ και σε σχετικές υπηρεσίες για έρευνα του θέματος.

No comments:

Post a Comment