Saturday, April 6, 2013

ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΡΟΖ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗ



Διαφημίσεις Google

Χάστε 12 κιλά σε 14 μέρεςΗ καλύτερη δίαιτα στην Ελλάδα
Ανακαλύψτε τη συγκλονιστική αλήθεια
www.satividagoodshape.com
Διακόπτεται διαφημιστικό σποτ της εταιρείας airfasttickets μετά από σειρά διαμαρτυριών, τόσο από την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, όσο καιοργανώσεων για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος ζήτησε μέσω εξώδικου την άμεση απόσυρση της τηλεοπτικής διαφήμισης στην οποία "δήθεν οδηγός φορτηγού προσπαθεί να αποπλανήσει ερωτικά νεαρό που έκανε ωτοστόπ".

Στην εξώδικη διαμαρτυρία, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδοςσημειώνει ότι "τις τελευταίες ημέρες, η Ομοσπονδία μας έχει γίνει δέκτης της δίκαιης αγανάκτησης και οργής χιλιάδων αυτοκινητιστών, ιδιοκτητών και οδηγών, εξαιτίας διαφήμισης σας, η οποία προβάλλεται καθημερινά σε τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλης πανελλαδικής εμβέλειας και σε ώρες υψηλής τηλεθέασης, η οποία παρουσιάζει οδηγό φορτηγού που παραλαμβάνει νεαρό (έφηβο) ταξιδιώτη με "auto stop" και στη συνέχεια και ενώ έχει αρχίσει να οδηγεί, να φωτίζει την καμπίνα του φορτηγού με ροζ αποχρώσεις, να στέλνει φιλάκια στον νεαρό, να τον εποφθαλμιά σεξουαλικά, να τον κοιτάζει χυδαία και να του λέει με νόημα ότι θα κάνουν στάση στην... Καβάλα".

Η διαφήμιση "υβρίζει, προσβάλλει, συκοφαντεί, προκαλεί, ντροπιάζει και εξευτελίζει αναίτια έναν ολόκληρο κλάδο δεκάδων χιλιάδων συνεπών και έντιμων βιοπαλαιστών, που αγωνίζονται με τις χειρότερες συνθήκες μέρα και νύχτα στο τιμόνι για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο της οικογένειάς τους και να συμβάλλουν στην μεταφορική οδική εμπορευματική δραστηριότητα, που αποτελεί μακροχρόνια έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας".

"Προς το παρόν το ελάχιστο που οφείλετε και απαιτούμε είναι η άμεση και οριστική διακοπή κάθε προβολής, επανάληψης, αναπαραγωγής, ανάρτησης και δημοσιοποίησης της παραπάνω διαφήμισης. Και γενικά η εφεξής παύση οποιασδήποτε άλλης ενέργειας προσβλητικής για τον κλάδο μας. Και αναμένουμε την έγγραφη με ανάλογη ανακοίνωση στον τύπο και τα κανάλια συγνώμη σας προς τον κόσμο των ελλήνων αυτοκινητιστών, τους οποίους τόσο βάναυσα και απρόκλητα εξευτελίσατε".

Σημειώνεται ότι η διαφημιζόμενη εταιρεία
 δήλωσε ότι διακόπτει την προβολή του συγκεκριμένου σποτ, ενώ πριν από λίγες μέρες,  η ίδια εταιρεία είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη, αναφέροντας ότι "η επικοινωνιακή μας προσέγγιση είναι χιουμοριστική και μόνο, λυπούμαστε ειλικρινά για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν και θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη αν προσβάλαμε οποιονδήποτε".

No comments:

Post a Comment