Friday, April 5, 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ"

Στα πλαίσια του Κύκλου Θεματικών Συζητήσεων στην Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, ηΔανάη Στεφάνου, λέκτορας Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Παν/μίου Θεσσαλίας, παρουσιάζουν το βιβλίο του Μichael Nyman, «Πειραματική Μουσική», την Τρίτη 9 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ., στα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε., Ερμού 7, 3ος όροφος. Παράλληλα, φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. θα συμμετάσχουν σε εργαστήριο με θέμα τον αυτοσχεδιασμό.
Το βιβλίο σκιαγραφεί την ανάδυση μιας, αγγλοαμερικανικής κυρίως, μουσικής παράδοσης που προέκυψε μέσα από τις ιδέες και τη μουσική του John Cage και διαφοροποιήθηκε ριζικά από το συντηρητικό αισθητικό πλαίσιο της ευρωπαϊκής μεταπολεμικής αβανγκάρντ. Ο Michael Nyman συγκεντρώνει αυτές τις προσεγγίσεις και καταγράφει για πρώτη φορά την ιστορία τους σε μια ενιαία αφήγηση. To βιβλίο κυκλοφόρησε αρχικά το 1974 και επανεκδόθηκε το 1999, παραμένοντας μέχρι σήμερα η κύρια βιβλιογραφική πηγή για την ιστορία της πειραματικής μουσικής.
Τη μετάφραση και την επιστημονική επιμέλεια έχει κάνει η Δανάη Στεφάνου, ενώ τη θεώρηση του  κειμένου, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος.
Στο εργαστήριο αυτοσχεδιασμού, θα χρησιμοποιηθούν παρτιτούρες του βιβλίου «Πειραματική Μουσική». Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο εργαστήρι καλό θα είναι να έχουν μαζί τους μουσικά όργανα ή οποιοδήποτε ηχογόνο αντικείμενο.
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: 6939560404 και info@eeme.gr

No comments:

Post a Comment