Wednesday, April 3, 2013

8.000 ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ CYPRUS AID


Με συγκινητική ανταπόκριση από τον κόσμο πραγματοποιήθηκε η συναυλία "Cyprus Aid", για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για άπορους Ελληνοκυπρίους.Πέραν των 8.000 ατόμων συγκεντρώθηκαν στην Τάφρο Κωστάντζα σε μία άνευ προηγουμένου εκδήλωση αλληλεγγύης που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκηςμεταφέρονταν από εθελοντές σε αποθήκες του παλαιού δημαρχείου Λευκωσίας, από όπου θα γίνει ο διαμοιρασμός τους προς τους αναξιοπαθούντες. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι προμήθειες που συγκεντρώθηκαν από το πλήθος που συνέρρεε για να παρακολουθήσει τη συναυλία γέμισαν δύο ολόκληρες αποθήκες χωρητικότητας 900 τ.μ.!

Η συναυλία, η οποία διοργανώθηκε από ομάδα εθελοντών, είχε σαν στόχο τη συλλογή τροφίμων για δυσπραγούντες συνανθρώπους μας, στόχος που επετεύχθη πέρα για πέρα αλλά την ίδια ώρα, όπως δήλωσε και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης από σκηνής, "αυτή δεν είναι συναυλία είναι μία δήλωση ότι τις δύσκολες μέρες που θα έρθουν μπορούμε να σταθούμε όλοι δίπλα ο ένας στον άλλο και να πάρουμε δύναμη μέσα απ’ αυτό για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Στις δύσκολες εποχές που θα έρθουν να μην μείνει κανένας μόνος του. Έτσι θα μπορέσουμε να περάσουμε στη νέα εποχή για να μπορέσουμε να ελέγχουμε την εξουσία".

Αυτά ακριβώς τα μηνύματα στάλθηκαν σε εσωτερικό και εξωτερικό, αφού για άλλη μία φορά οι Κύπριοι απέδειξαν ότι στις δυσκολίες γνωρίζουν πως να στέκονται όρθιοι.

Αυτή τη στάση επαίνεσαν σε δηλώσεις τους όλοι οι καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν στην Τάφρο Κωστάντζα, οι οποίοι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τον κυπριακό λαό, αλλά και όλους όσοι τον έφεραν στη σημερινή τραγική κατάσταση.

Ο αντίκτυπος της απόφασης του Eurogroup για "κουρέμα" στις καταθέσεις δεν έχει μεταφερθεί ακόμα σε μεγάλο βαθμό στην κοινωνία, αν και η ανεργία και οι περικοπές μισθών είναι συχνό φαινόμενο για αρκετούς μήνες. Ωστόσο, τους πολίτες δεν φάνηκε να τους απασχολεί -ή τουλάχιστον για αυτές τις ώρες της συναυλίας βρισκόταν στο πίσω μέρος του μυαλού τους αν το επόμενο διάστημα θα βρεθούν σε δεινή θέση. Η δύναμη της προσφοράς είναι πολύ μεγαλύτερη από οτιδήποτε αυτή την στιγμή.

Η δημοφιλής Άννα Βίσση τραγούδησε το "Ας κάνουμε απόψε μια αρχή" και το "Χρυσοπράσινο φύλλο". Δήλωσε πως νιώθει περήφανη για το ήθος και την πολιτισμένη νοοτροπία που έδειξαν οι Κύπριοι με τον τρόπο που αντιμετώπιζουν την κατάσταση, ενώ συμπλήρωσε πως "Οι Κύπριοι έχουν δείξει ότι την αλληλεγγύη την έχουν στο αίμα τους".

Η γνωστή τραγουδίστρια Ευρυδίκη και η Ελλαδίτισσα τραγουδοποιός Ευσταθία δήλωσαν εντυπωσιασμένες από την ανταπόκριση των χιλιάδων ανθρώπων, που προσήλθαν στην συναυλία.

Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης οι Λίνα Νικολακοπούλου, Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστος Θηβαίος, Χρήστος Δάντης, Αντώνης Μιτζέλος, Βασίλης Χατζηλούκας, Δημήτρης Κοργιαλάς, Σοφία Παπάζογλου, Ηρώ, Άλεξ Παναγή, Χριστίνα Αργύρη, Μάρλεν Αγγελίδη, Δέσποινα Ολυμπίου, Αργυρώ Καπαρού, Σώτος Κωνσταντίνου, Δημήτρης Μακρής, Ελεονόρα Ρούσσου, Τεύκρος Νεοκλέους, Νίκος Ευαγγέλου, Σαλίνα, Μυρτώ Μελετίου, Μιχάλης και Πέτρος Κουλουμής, Ρόδος Παναγιώτου και μια πλειάδα βιρτουόζων μουσικών, αλλά και επίλεκτες μπάντες όπως η 20μελής ομάδα κρουστών BATUKINIO και τα συγκροτήματα της τοπικής ελληνικής μουσικής σκηνής ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ, ΜΕΘΕΞΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΜΑ. 

No comments:

Post a Comment