Saturday, March 2, 2013

ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΡΑΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ


Iamatika Loutra Traianoupolis - Travelling NewsΑκόμα μια ιαματική πηγή της χώρας αναγνωρίστηκε από την Επιτροπή Προστασίας Φυσικών Ιαματικών Πόρων.  Πρόκειται για την ιαματική πηγή «Τραϊανούπολης Έβρου», με την αναγνώριση της οποίας, ο συνολικός αριθμός των πηγών που έχουν αναγνωριστεί σε περίπου ένα μήνα ανέρχεται στις 12.
Πρόκειται για τις πηγές: Λίμνης Βουλιαγμένης (Ν. Αττικής), Καμένων Βούρλων (Δήμος Αγ. Κωνσταντίνου-Μώλου) και Κληνίδες (Ν. Καβάλας), Λουτράκι- Πόζαρ (Αριδαία), Σουρωτή (Θεσσαλονίκη), Κάνιστρα (Κασσάνδρα , Χαλκιδική), Καλλιθέα (Ρόδος), Λουτράκι – Περαχώρα   ( Κόρινθος), Θέρμη (Θεσσαλονίκης) και Παρενέστη (Δράμας), Γιάλτρα Αιδηψού και «Χανόπουλος» (Νομός Άρτας).
Στόχος του υπουργείου είναι να συνεχιστεί η αναγνώριση πηγών που πληρούν τις προδιαγραφές, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για όλη τη χώρα.
Iαματική πηγή «Τραϊανούπολης Έβρου» λίγες πληροφορίες
Βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Λουτρά , εκεί όπου βρισκόταν η αρχαία Τραϊανούπολη.
Πρόκειται για θεραπευτικά λουτρά που η φήμη τους δεν περιορίζεται μόνο εντός Ελλάδος αλλά έχουν γίνει γνωστά και στο εξωτερικό. Ο λόγος που κάνει τα λουτρά τόσο ονομαστά είναι ότι τα υδροχλωριούχα και θερμομεταλλικά νερά που πηγάζουν βοηθούν σε πολλές παθήσεις όπως ρευματισμούς, δισκοπάθειες αλλά και για θεραπεία προβλημάτων στο ήπαρ και στους νεφρούς.
Στο χώρο οι επισκέπτες βλέπουν και τέσσερα κτίσματα που μοιάζουν με τούρκικα χαμάμ. Είναι κτίσματα που χρονολογούνται κοντά στα ρωμαϊκά χρόνια. Αυτό αποδεικνύει ότι τα λουτρά χρησιμοποιούνταν και σε παλαιότερες εποχές τόσο για λόγους υγιεινής όσο και για θεραπευτικούς όπως γίνεται σήμερα. 

No comments:

Post a Comment