Wednesday, March 6, 2013

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΟΥΖΙΚ ΜΠΟΞ ΜΑΡΤΕΝ ΓΚΕΣΑΡ

Πεθανε πληρης ημερων την περασμενη Κυριακη στην Αθηνα,οπου ζουσε,ο Μαρτεν Γεσαρ,ιδρυτης της δισκογραφικης εταιριας "Μιουζικ Μποξ".
Μαζι με την γυναικα του Μαρικα ηρθαν το 1959 στην Ελλαδα,αφου αναγκαστηκαν να αφησουν ολη την περιουσια τους στην Κωνσταντινουπολη για να στησουν χωρις χρηματα  μια εταιρια απο την αρχη με πρωτη επιτυχια την "Μαρινα" του Μαρινο Μαρινι.Λιγο αργοτερα η Κατερινα Βαλεντε χαρη στο ενδιαφερον των Γκεσαρ ηχογραφησε ελληνικα τραγουδια.Το 1970 οταν ο Ραιη Κοννιφφ με την συζυγο του οταν ηρθαν για λιγες ημερες στην Αθηνα ειχαν ως καθημερινο ορμητηριο τους τα γραφεια της Μιουζικ Μποξ.
Ο Νικος Μαστορακης και ο Γιαννης Πετριδης ξεκινησαν την ραδιοφωνικη καριερα τους χαρη στην Μιουζικ Μποξ.Ο Τερης Χρυσος,η Ζωη Κουρουκλη,οι Φορμιγξ και ο Βαγγελης Παπαθανασιου ηταν παιδια της Μιουζικ Μποξ.
Ο Μαρτεν Γκεσαρ μιλουσε 6 γλωσσες,γεγονος που του επετρεπε να συνεργαζεται με τους ξενους ομολογους του απευθειας.Η κηδεια του θα γινει αυριο.

1 comment:

  1. η άκρως συντηρητική τους νοοτροπία ζημίωσε και απομάκρυνε πολλούς καλούς καλλιτέχνες και συνεργάτες τους, και έθεσε και τους ίδιους στο περιθώριο από τα μέσα της 10ετίας του 70.

    ReplyDelete