Wednesday, March 6, 2013

ΚΟΛΥΜΠΗΣΕ ΜΕ ΛΕΥΚΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ

Μια 27χρονη αμερικανίδα  κολύμπησε απροστάτευτη μαζί με λευκούς καρχαρίες,  για να δείξει στον κόσμο ότι τα ψάρια αυτά δεν αξίζουν ούτε τη βάναυση μεταχείριση των ανθρώπων ούτε είναι τόσο αιμοσταγή όσο παρουσιάζονται σε διάφορα ντοκιμαντέρ ή ταινίες.

Η Όσεαν Ράμσι ζει στο νησί Ουάχου στη Χαβάη και είναι μέλος οργάνωσης που ασχολείται με την προστασία οικοσυστημάτων. Με τους λευκούς καρχαρίες, που είναι από τα πιο επιδέξια είδη θαλασσίων θηρευτών, κολύμπησε στη Μπάγια του Μεξικού.

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Το συναίσθημα συναίσθημα, πρωτόγνωρο. «Βλέποντας τον καρχαρία να με παρατηρεί και εγώ να τον αφήνω με ήρεμες και ειρηνικές κινήσεις να κολυμπήσει μπροστά μου, αποτελεί μια εμπειρία που σου κόβει την ανάσα», είπε η ίδια στην εφημερίδα Daily News της Αυστραλίας.

Η ίδια κατάφερε να αγγίζει τους λευκούς καρχαρίες όση ώρα κολύμπησε μαζί τους, χωρίς εκείνοι να εκδηλώσουν ίχνη επιθετικής συμπεριφοράς απέναντι της. Ο σκοπός που η αμερικανίδα φόρεσε τη στολή της και βούτηξε ανάμεσα στους μεγάλους λευκούς καρχαρίες, ήταν να συλλέξει οπτικό υλικό για τη συμπεριφορά τους στο φυσικό περιβάλλον και εφόσον οι συνθήκες το επέτρεπαν, «να αλληλεπιδρούσα μαζί τους».

Η Όσεαν Ράμσι πιστεύει ότι οι καρχαρίες αποτελούν θύματα μίας ιδιότυπης αισθησιαρχίας των μέσω ενημέρωσαν που αρέσκονται να τους προσδίδουν την ταυτότητα του αποκρουστικού δολοφόνου.

No comments:

Post a Comment