Wednesday, March 20, 2013

ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ


«Ούλοφ Πάλμε : Η Πολιτική είναι θέμα Αρχών» είναι ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε ο Γιώργος Λογοθέτης για τον μεγάλο Σουηδό πολιτικό.
Ο Γιώργος Λογοθέτης, ως δημοσιογράφος που υπηρέτησε επί σειρά ετών την κρατική Σουηδική τηλεόραση αλλά και ως Έλληνας της διασποράς, είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει τον φιλέλληνα πολιτικό Ούλoφ Πάμε, αλλά κυρίως το έργο του.
Στο βιβλίο καταγράφει τις προσωπικές του εμπειρίες για το έργο του Πάλμε αλλά και το πολιτικό σύστημα που έζησε επί 25 χρόνια.
Δίνονται επίσης απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Ποια ήταν τα βασικά στοιχεία της πολιτικής που εφάρμοσε ο Ούλοφ Πάλμε, με ποιον τρόπο οι πολιτικές του θεωρίες εφαρμόστηκαν στην πράξη, και ποιες μεθόδους χρησιμοποίησε για να ενώσει τις  πρωτοποριακές ιδέες του με την πολιτική πρακτική.
Σύμφωνα με τον  συγγραφέα, το περιεχόμενο του βιβλίου έχει άμεση σχέση με την κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα και όπως ο ίδιος τονίζει:  «Ήθελα να προβάλλω ένα παράδειγμα προς μίμηση. Ένα τέτοιο φωτεινό παράδειγμα αποτελεί η κληρονομιά που μας άφησε ο Ούλοφ Πάλμε».
Η παρουσίαση του βιβλίου, εμπλουτισμένη με προβολή video από τη ζωή του Ούλαφ Πάλμε και μουσικό πρόγραμμα, θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου, στις 17.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» .

 Ο συγγραφέας Γιώργος Λογοθέτης φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και εργάστηκε 20 χρόνια στην Σουηδική Τηλεόραση. Στο βιβλίο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ,  Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα», που κυκλοφορεί στην αγγλική και κινεζική γλώσσα,  καταγράφει τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, φίλου του Ούλοφ Πάλμε.  

No comments:

Post a Comment