Thursday, March 26, 2020

«Είναι ελεεινό»: Επιστημονικός σύμβουλος της ταινίας Contagion βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό



Ένας επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος για την ταινία «Contagion» του 2011, που θυμίζει πολύ την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε πως έχει προσβληθεί από τον ιό.



Πώς η ταινία Contagion του 2011 προέβλεψε ανατριχιαστικά ό,τι συμβαίνει τώρα με την πανδημία του κορωνοϊού


Ο Δρ. Ίαν Λίπκιν, διευθυντής του Κέντρου Λοιμώξεων και Ανοσίας του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, μίλησε στο Fox Business Network την Τρίτη προκειμένου να συζητήσει για την πανδημία του κορωνοϊού και αποκάλυψε την δική του διάγνωση. Όπως είπε: «Θα ήθελα απλώς να πω, σε αυτή την εκπομπή εδώ, ότι αυτό έχει γίνει πολύ προσωπικό για μένα επειδή διαγνώστηκα με κορωνοϊό χθες. Είναι ελεεινό. Είναι ελεεινό». Και πρόσθεσε: «Αν χτύπησε εμένα, μπορεί να χτυπήσει τον οποιονδήποτε. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να μεταφέρω». Ο Λίπκιν αναφέρθηκε επίσης στην ιδέα της επιστροφής στην καθημερινότητα πολύ σύντομα, λέγοντας πως προτιμά μια πιο προσεκτική προσέγγιση.

Ο Λίπκιν εργάστηκε ως επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος για το Contagion, μια ταινία όπου οι γιατροί και οι ιατρικοί ερευνητές προσπαθούν να εντοπίσουν έναν εξαιρετικά μεταδοτικό, θανατηφόρο ιό καθώς μεταφέρεται από το Χονγκ Κονγκ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Καθώς ο κορωνοϊός άρχισε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ στις αρχές Μαρτίου, η δημοτικότητα της συγκεκριμένης ταινίας έχει αυξηθεί.



Ποια είναι η άποψή του για το άνοιγμα των ΗΠΑ το Πάσχα

Στην συνέντευξή του, κατά την διάρκεια της οποίας έβηξε πολλές φορές, ο Λίπκνι εξέφρασε την αποτελεσματικότητα της κοινωνικής αποστασιοποίησης για την καταστολή της επίδρασης του κορωνοϊού. «Σε σχέση με όσα ακούγονται για το Πάσχα, πραγματικά δεν ξέρουμε πότε θα πάρουμε τον έλεγχο» πρόσθεσε. «Αυτό που έκανε η Νέα Υόρκη, το Σικάγο και η Ουάσινγκτον ήταν πολύ χρήσιμα και θα ήθελα να το δω να υλοποιείται σε γενικές γραμμές και στις υπόλοιπες Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θέλει την χώρα να «ανοίξει το Πάσχα» για να τονώσει την χαλαρή οικονομία της χώρας και να επαναφέρει τα πράγματα στο φυσιολογικό». Ο Λίπκιν όμως, προειδοποιεί ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξει η χώρα και πως θα ήθελε οι ΗΠΑ να υιοθετήσουν μια πιο συντηρητική προσέγγιση για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να εναρμονίσουμε τους περιορισμούς που έχουμε σε ολόκληρη την χώρα επειδή έχουμε ανοιχτά σύνορα μεταξύ των κρατών, μεταξύ των πόλεων και αν δεν είμαστε συνεπείς, δεν πρόκειται να ξεπεράσουμε αυτό το πράγμα. Το καλύτερο εργαλείο που έχουμε είναι η απομόνωση και ο περιορισμός. Πρέπει να προστατευτούμε».

No comments:

Post a Comment