Saturday, March 28, 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 5.000 ΜΑΣΚΕΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ STARTUPPERS

 Αλεξία Καλαϊτζή
Startuppers και επιστήμονες της πόλης δημιούργησαν μια ομάδα που σε μόλις λίγες ημέρες κατάφερε να κατασκευάσει χιλιάδες προστατευτικά.
Πέντε χιλιάδες προστατευτικά προσώπου θα παραδώσουν σήμερα στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης οι εθελοντές της δράσης «COVID-19 Response Greece» η οποία δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ανθρώπων της κοινότητας του OK!Thess και συντονίζεται από εταιρείες και startups που συνδέονται με το οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης.
Πρώτο βήμα της πρωτοβουλίας ήταν η παραγωγή προστατευτικών μασκών που θα προσφέρουν μια εξτρα προστασία στους ιατρούς και νοσηλευτές. Τον σχεδιασμό ανέλαβαν οι ιδρυτές της AidPlex, βραβευμένης start up που έχει επιτυχώς ασχοληθεί με ιατρικό εξοπλισμό, Χάρης Γερεμτζές και Δημήτρης Μουστάκας, καθώς και ο Θεόδωρος Αλέξανδρος Μαριόγλου του Project: Veltio. Μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, η ομάδα ετοίμασε δύο μάσκες τις οποίες δοκίμασε στα νοσοκομεία ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης που ενέκρινε το σχέδιο και την εφαρμογή των προστατευτικών μασκών.
Έπειτα, σε συνεργασία με εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, η ομάδα κατασκεύασε 5.000 μάσκες τις οποίες και θα παραδώσει αισίως σήμερα.


No comments:

Post a Comment