Friday, March 27, 2020

ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ  27/3/20

@Για να εγγραφεί η 'Ιλιάδα' λέγεται ότι χρειάστηκαν δέρματα 100 προβάτων .
@ήταν το 1943 όταν ο Σταμάτης Πολενακης δημιούργησε την πρώτη ελληνική ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο 'ο Ντούτσε αφηγείται'. 
@στην ηθοποιό Βάσια Τριφύλλη (ραντεβού στα τυφλά) ανήκε η  ελληνική φωνή της τηλεοπτικής "Μάγιας της μέλισσας' 
@ιταλικές ορχήστρες που πέρασαν από το παλιό παραθαλάσσιο κλαμπ της Θεσσαλονίκης 'Λουξεμβούργο' του Δημοσθένη Κουμπου: Τζάκομινο - Ρομάνο, Σάντρο, Ferrari, Φάουστο Ρινάλντι, Ντεμονι.
@Λίνα Χορν, Peggy Lee και Ελλα Φιτζέραλντ ήταν οι αγαπημένες τραγουδιστριες του προέδρου Kennedy.
@ο Ανδρέας Παπανδρέου αποκάλυψε ότι έμαθε ζεϊμπέκικο την εποχή που ήταν φοιτητής και 'δούλευε κομματικά' ανάμεσα στους καπνεργάτες του Πειραιά. 
@το είπε η Δήμητρα Γαλάνη 'όταν τραγουδάω αισθάνομαι αυτό που λέω και λατρεύω αυτά τα μάτια που με κοιτάνε. Υπάρχει μία φοβερή ερωτική σχέση ανάμεσα στον τραγουδιστή και το κοινό. Εκείνη την ώρα πετάω, είμαι άλλος άνθρωπος'. 
@από τον Μάρλο Μπράντο για το Hollywood 'είναι ένα κουλτουριάρικο χοιροστάσιο'. 
@στα αρχεία της Κέρκυρας υπάρχει ακόμα το διαζευκτήριο του Μάρκου Μπότσαρη με χρονολογία 1808. Το διαζύγιο είχε εκδοθεί σε βάρος της συζύγου του ήρωα του 21 Ελένης, η οποία χαρακτηρίζεται ως ένοχος 'βαρβαρωδους μοιχειας'. 
@σε κάθε κυψέλη υπάρχουν μέχρι 50.000 μέλισσες που ζυγίζουν 4-5 κιλα. 
@ο πληθυσμός της γης το 8000 π.Χ. ήταν μόνο 5 εκατομμύρια. 
@Σερλι Μπάσσυ,η  διάσημοι αγγλίδα τραγουδίστρια ,πιστεύει για την ελληνική μουσική ότι 'έχει κάτι το αραβικό, το ινδικό, είναι κοκτέιλ υπέροχο'. 
@όταν τον Σεπτέμβριο του 1965 αρχισε να λειτουργεί η ιδιωτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης από την ταράτσα του κτιρίου 1 της ΔΕΘ, είχε μηνιαία λειτουργικά έξοδα 200.000 δρχ.Η ισχύς του σταθμού ήταν 80 W και εξέπεμπε στο κανάλι τρία. 
@παγωτά στους δρόμους πουλούσε όταν ηταν μαθητής στην  Καβάλα ο Απόστολος Κακλαμάνης
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment