Friday, March 27, 2020

Θεσσαλονίκη: Τηλεδιάσκεψη τριών δημάρχων για την καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης στο ΤΙΤΑΝ


Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της αδειοδότησης του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου «ΤΙΤΑΝ» για την καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης.

Οι τρεις δήμαρχοι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία  και αποφάσισαν να εξετάσουν στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης όλα τα ζητήματα που προκύπτουν με την παροχή από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου προς τον Τιτάνα της δυνατότητας αξιοποίησης του εναλλακτικού καυσίμου RDF/SRF.
Επικοινωνία με τους αρχηγούς των παρατάξεων

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης ενημέρωσε για το θέμα που έχει ανακύψει τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ενώ έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας «οποιαδήποτε απόφαση περί αδειοδότησης του Τιτάνα για την καύση υπολειμμάτων ανακύκλωσης να σταματήσει εν τη γενέσει της». «Μια τέτοια απόφαση θα ήταν πέρα ως πέρα αδόκιμη ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία κατά την οποία η χώρα ολόκληρη και οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας, προσπαθώντας να προστατέψουν τα πιο ευάλωτα μέλη τους από την πανδημία του κορονοϊού», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Τσακίρης στην επιστολή του προς το ΥΠΕΚΑ.
Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου έχει τοποθετηθεί αρνητικά σε κάθε ενδεχόμενο καύσης απορριμμάτων RDF-SRF στο «ΤΙΤΑΝ» με ομόφωνο ψήφισμά του ήδη από τον Οκτώβριο του 2019.

No comments:

Post a Comment