Tuesday, March 31, 2020


ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ  31/3 20

@624 ενεργά ηφαίστεια υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη μας, τα 546 είναι στην ξηρά και τα υπόλοιπα είναι υποθαλάσσια. Στην Μεσόγειο μόνο υπάρχουν 145 ηφαίστεια. 
@ο πιο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την Ελλάδα ήταν εκείνος που ισοπέδωσε το 1953 την Κεφαλλονιά σκοτώνοντας 600 ανθρώπους. Ο πιο πολύνεκρος σεισμός χτύπησε τη χώρα μας το 1866 στην Χίο με 4000 θύματα.
@Από τον χορο άρχισε η καλλιτεχνική σταδιοδρομία της Μάρως Κοντού. Πήρε για τέσσερα χρόνια μαθήματα χορού στην σχολή της Κ. Πράτσικα. 
@Η 'νεκρη πολιτεία' σε σκηνοθεσία Φρίξου Ηλιάδη ήταν η πρώτη ταινία της Ειρήνης Παπά (σύζυγος τότε του θεατρικού συγγραφέα Αλκη Παπά) το 1952. Η ταινία είχε σταλεί και στο φεστιβάλ Καννών. 
@Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας γεννήθηκε 13 Μαρτίου 1913, ημέρα Τρίτη, στην οδό Πλουτάρχου 13. 
@στην ταινία 'η Χιονάτη και τα επτά γεροντοπαλίκαρα' η Τζένη Καρέζη χόρεψε με τους Μίμη Φωτόπουλο {βάλς στο σκοπό της 'Ραμόνα', Βασίλη Αυλωνίτη (Fox τροτ στον ρυθμο του 'στο Ζάππειο μια μέρα'), Χρήστο Ευθυμίου (την ρούμπα 'Τιριτόμπα'), Διονύση Παπαγιαννόπουλο (το τάνγκο 'θέλω μαμά έναν αντρούλη'), Αλέκο Λειβαδίτη (τσάρλεστον), Νίκο Σταυρίδη (το πάσο ντομπλε "Μιχακα) και Ορέστη Μακρή (το αυτοκρατορικό βαλς).
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment