Thursday, June 27, 2019

Hidden City Ticketing: Το κόλπο για φτηνά εισιτήρια που μισούν οι αεροπορικές!

Μέχρι και μηνύσεις κάνουν σε όποιον επιβάτη τολμήσει να το δοκιμάσει!

Hidden City Ticketing: Το κόλπο για φτηνά εισιτήρια που μισούν οι αεροπορικές!
Αν είσαι και εσύ ένας λάτρεις των ταξιδιών που θέλεις να επισκεφθείς τον πλανήτη από άκρη σε άκρη, αλλά ξέρεις ότι ο μόνος τρόπος για να το κάνεις προς το παρόν είναι η φαντασία, τότε μάλλον το παρακάτω κείμενο σε αφορά πάρα πολύ.
Φαίνεται ότι υπήρχαν και άλλοι σαν και εσένα, που ναι μεν ήθελαν να κάνουν τα ταξίδια τους, όμως η τσέπη τους δεν τους επέτρεπε να κλείσουν τα πολυπόθητα εισιτήρια για τους προορισμούς τους. Παρόλα αυτά δεν παραιτήθηκαν από τα όνειρα τους και μάλιστα βρήκαν έναν τρόπο για να τα πραγματοποιήσουν.
Το μέσο που τους βοήθησε να φτάσουν στην εκπλήρωση του στόχου τους, ήταν ένα πολύ απλό κόλπο για να βρουν φθηνά εισιτήρια και μάλιστα τα δεδομένα δείχνουν ότι το χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι ανά την υφήλιο. Δυστυχώς για τους επιβάτες και τις αεροπορικές εταιρείες η τακτική αυτή έχει γίνει αντιληπτή, προκαλώντας τις αντιδράσεις και την επιβολή κυρώσεων από τις δεύτερες.
Το όνομα της εν λόγω τακτικής για την εξασφάλιση οικονομικών εισιτηρίων είναι «hidden city ticketing».και εν τέλei είναι αρκετά δημοφιλής ανάμεσα στον κόσμο.
Hidden City Ticketing: Το κόλπο για φτηνά εισιτήρια που μισούν οι αεροπορικές!
Βέβαια, αυτό το παραθυράκι στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, κοστίζει χιλιάδες ευρώ στις εταιρείες, για αυτό και δεν το θέλουν.
Πως ακριβώς όμως γίνεται το hidden city ticketing; Οι επιβάτες εντοπίζουν ένα φθηνό εισιτήριο για κάποιο μη δημοφιλή προορισμό με ανταπόκριση σε έναν δημοφιλή προορισμό, τον οποίο και θέλουν επί της ουσίας να επισκεφθούν. Για παράδειγμα, αν θέλει κάποιος να ταξιδέψει από Αθήνα – Κωνσταντινούπολη τον Μάιο και τα εισιτήρια κοστίζουν πάνω από 200 ευρώ, θα μπορούσε να κλείσει ένα φθηνότερο εισιτήριο από Αθήνα για Βουδαπέστη με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη και απλά να μην επιβιβαστεί στην πτήση της ανταπόκρισης.
Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να προσέξει, είναι να έχει μαζί του μόνο μία χειραποσκευή και όχι μία παραδοτέα αποσκευή, ώστε να μπορεί να την πάρει μαζί του όταν κατέβει από το πρώτο αεροπλάνο.
Hidden City Ticketing: Το κόλπο για φτηνά εισιτήρια που μισούν οι αεροπορικές!
Η τακτική του hidden city ticketing έχει γίνει τόσο δημοφιλής, που έχουν δημιουργηθεί μέχρι και εφαρμογές που διευκολύνουν τις συγκεκριμένες αναζητήσεις. Αυτό ήταν που τράβηξε την προσοχή των αεροπορικών, που συνειδητοποίησαν πόσα χρήματα χάνουν από αυτό το μικρό κόλπο και έτσι, αποφάσισαν να του δώσουν ένα τέλος.
Για τον λόγο αυτό, οι κυρώσεις για όποιον επιβάτη πιαστεί να κάνει κάτι τέτοιο είναι πολύ σοβαρές, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο της μήνυσης. Βέβαια μέχρι τώρα οι δικαστικές διαμάχες έχουν καταλήξει στο πουθενά, αφού προκύπτουν θέματα δικαιοδοσίας στο θέμα.
Και το ερώτημα είναι: Μήπως όλες αυτές οι διαμάχες και οι αγώνες για να καλυφθεί αυτή η «τρύπα», απλά κάνουν την τακτική πιο γνωστή και όλο και περισσότεροι άνθρωποι πρόκειται να τη χρησιμοποιήσουν;

No comments:

Post a Comment