Friday, June 28, 2019


Τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που υμνούν το fine dining είναι υπέροχα

Τα εστιατόρια της 

Θεσσαλονίκης

 που υμνούν 

το fine dining 

Υψηλή ποιότητα γαστρονομικών γεύσεων στην πόλη

 
Η υψηλή γαστρονομία είναι συνώνυμο της πολυτέλειας, που συχνά χρειαζόμαστε ακόμα και στις πιο απλές στιγμές της ζωής μας. Η Θεσσαλονίκη ενδείκνυται για τις καλύτερες προτάσεις στη γεύση, ενώ για χρόνια εξελίσσεται και καθιερώνεται στον επιβλητικό κόσμο του fine dining. Με υψηλά πρότυπα και σταθερά, από το κέντρο της πόλης μέχρι την ανατολική πλευρά της πόλης, θα βρείτε εστιατόρια που προάγουν την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, τα οποία αποτελούν σύγχρονα meeting places και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχα diners του εξωτερικού.
Απευθυνόμενα σ’ όλα τα γούστα –θαλασσινών και κρεατικών πιάτων-, αυτά τα υπέροχα εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύουν μια εκλεκτή σειρά εμπειριών, που πρέπει να δοκιμάσετε!  

718
fine-dining-718.jpg

Με αέρα Νέας Υόρκης, το εστιατόριο 718 έχει προσδώσει μια διαφορετική ενέργεια και έχει προσεγγίσει διαφορετικά τον ορισμό της εκλεκτής γαστρονομίας στην πόλη. Συνδυάζει την υψηλή γεύση με τον σύγχρονο σχεδιασμό και την απόλαυση της εξαιρετικής θέας, που «ανοίγεται» μπροστά του στην οδό Λεοντίδη 6, στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, όπου και βρίσκεται. Η ανοικτή κουζίνα, η οποία σας επιτρέπει να ρίχνετε το βλέμμα σας εκεί, υπενθυμίζει συνεχώς τις καταβολές και την έμπνευση του εστιατορίου. Εντούτοις, οι διάφορες εντυπωσιακές κοπές των κρεάτων, όπως porterhouse και rib eye, «υμνούν» την πολυτέλεια των άριστης ποιότητας πρώτων υλικών του, συμπληρώνοντας υπέροχα ένα menu για τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του Black Angus. Ολοκληρώστε το γεύμα σας επιλέγοντας ένα κρασί από τους καλύτερους ελληνικούς, αλλά και διεθνείς αμπελώνες, που προσφέρει το 718.  

Clochard
fine-dining-clochard.jpg

Έχοντας αποδείξει τη διαχρονικότητά του, το εστιατόριο Clochard, αποθεώνει εδώ και χρόνια τις υψηλής ποιότητας γεύσεις, δημιουργώντας μοναδικά πιάτα για τον επισκέπτη. Από το 1979, λειτουργεί στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Προξένου Κορομηλά 4, ενώ φέρει άριστης αναγνώρισης από ολόκληρο τον επιχειρηματικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Με βραβεύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, το «ζεστό», αλλά συνάμα μοντέρνο design του από ξύλο, θα σας συναρπάσει. Το Clochard, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις πρώτες ύλες κάθε εποχής, ισορροπώντας ανάμεσα στην παραδοσιακή, την ανατολίτικη και τη διεθνή, σύγχρονη κουζίνα. Οι άψογα εκτελεσμένες συνταγές και η πλούσια κάβα του, το καθιστούν ως μια από τις καλύτερες επιλογές στη συνείδηση των γευσιγνωστών.  

The Aficionados
fine-dining-the-aficionados.jpg

Το Aficionados, υμνεί την υψηλή γαστρονομία, αλλά και τη σύγχρονη σχεδιαστική «απόλαυση» του interior design. Η Έπαυλη Βαρσάμη, στην οποία φιλοξενείται αποτελεί για χρόνια ένα εξαιρετικό σημείο άριστης αρχιτεκτονικής, στη Νικoλάου Πλαστήρα 105, στην καρδιά της παραλίας, στη Νέα Κρήνη. Έχοντας ως βασικό όραμα τη δημιουργία ενός μοναδικού χώρου για την ελληνική γαστρονομία στη βόρεια Ελλάδα, το Aficionados δημιουργεί μια σειρά επιλογών για όλα τα γούστα. Στον πρώτο όροφο της βίλας θα βρείτε το εκλεκτό εστιατόριο του, ενώ ανεβαίνοντας στον δεύτερο θα έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε την εξαιρετικής ποιότητα σαμπάνια και τα αρωματικά του cocktails. Κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών μηνών, ο μαγικός κήπος του αποτελεί το σημείο - κατατεθέν του, ενώ μη χάσετε τη δυνατότητα να το επιλέξετε, με σκοπό την διοργάνωση κάποιου ιδιωτικού event, αφού το εστιατόριο παρέχει υπηρεσίες private dining. 

Β.
fine-dining-b.jpg

Το εστιατόριο B. «κρύβεται» στο εσωτερικό του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, στη Λεωφόρο Τρίτης Σεπτεμβρίου 2 και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα έργα δημόσιας αρχιτεκτονικής - του Κυριάκου Κρόκου - που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα. Με γνώμονα την υψηλή αισθητική στη διακόσμηση και την γαστρονομία, το Β. καταφέρνει να «παντρεύει» τις εκλεκτές γεύσεις με τις καλύτερης ποιότητας επιλεγμένα κρασιά, συνολικά 60 ετικέτες, καθώς και μια σειρά άψογων cocktails και ποτών. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το βράδυ, το menu του εστιατορίου υπόσχεται ένα γευστικό ταξίδι με καθαρές επιλογές και όμορφα πιάτα, από μεσογειακά εποχιακά υλικά, με εμφανείς επιρροές από τη γαλλική και την ιταλική κουζίνα. Μάλιστα, ο χώρος θεωρείται κατάλληλος για prive συναντήσεις, ενώ η κομψή αυλή του εστιατορίου ικανοποιεί και τους πιο δύσκολους. Το Β. «εκτοξεύει» το Museum Fine Dining, με τον καλόγουστο χώρο του, τη σοφιστικέ άποψη του και το κομψό Αrt de la Τable που το διακρίνει. 

Thria
fine-dining-thria.jpg

Μια «ανάσα» μακριά από το Μέγαρο Μουσικής, στην οδό Μαρία Κάλλας 1, το εστιατόριο Thriaυμνεί την ελληνική κουζίνα και εισάγει νέα πρότυπα στο χώρο της υψηλής γαστρονομίας της πόλης. Άλλωστε, το ιδιαίτερο όνομα του παραπέμπει στην Αρχαία Ελλάδα, αφού «θρία» αποκαλούταν το ντολμαδάκι που έφτιαχναν από φρέσκο ανοιξιάτικο φύλλο συκιάς, αντί για αμπελόφυλλο. Η minimal διακόσμησή του θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον, ενώ η αρμονική ατμόσφαιρα που το συνοδεύει θα σας ταξιδέψει σ’ ένα απρόσμενα λυτρωτικό σκηνικό. Οι αναπαυτικοί βελούδινοι καναπέδες του προσδίδουν την κατάλληλη δόση γοητείας στον χώρο. Οι «λεπτές» γεύσεις του και τα ψήγματα μοριακής κουζίνας του menu εστιάζουν στην μελετημένη ποιότητα του, ενώ συνδυάζονται απόλυτα με την εκλεκτή κάβα κρασιών και ποτών. 

Grada Nuevo
fine-dining-grada-nuevo.jpg

Συνδυάστε την απόλαυση με την κομψότητα σ’ ένα από τα καλύτερα εστιατόρια που προωθούν το fine dining στην πόλη. Το Grada Nuevo στην Καλαποθάκη 14 έχει αναδομήσει πλήρως τις εκλεκτές γεύσεις της τοπικής κουζίνας, χρησιμοποιώντας μόνο υλικά ύψιστης ποιότητας και πρώτες ύλες καθαρά ελληνικής παραγωγής. Περιηγηθείτε σε μία σειρά ανανεωμένων –κυρίως- θαλασσινών γεύσεων, που θα «ξυπνήσουν» τον ουρανίσκο σας και θα σας θυμίσουν κάτι από την αίγλη του καλοκαιριού. Βυθιστείτε σ’ ένα άκρως κομψό και ατμοσφαιρικό περιβάλλον, επιλέγοντας το ποτό σας, ανάμεσα από μια κάβα μεγάλης ποικιλίας και αρωμάτων. Η σύγχρονη διακόσμηση και η μινιμαλιστική προσέγγιση συναντιούνται στο διαχρονικό και εμπνευσμένο χώρο του Grada Nuevo. 

Alfredo’s
fine-dining-alfredos-grand-dining.jpg

Στο Alfredo’s Grand Dining, στον prive χώρο του Regency Casino Θεσσαλονίκης, μόλις 12 χλμ. από το αεροδρόμιο Μακεδονία, θα έχετε τη δυνατότητα να βιώσετε δυνατές συγκινήσεις, επιλέγοντας μια σειρά εκλεκτών δημιουργιών υψηλής αισθητικής. Με γνώμονα τον επιτυχημένο συνδυασμό της πολυτελούς διακόσμησης και της κλασικής δεξιοτεχνίας ενός καλού δείπνου, το εστιατόριο Alfredo’s έχει γράψει ήδη πολλά χιλιόμετρα στο χώρο των καταξιωμένων γεύσεων. Αναγνωρισμένο για την κορυφαία ποιότητα του, υπόσχεται μία πανδαισία γεύσεων και γαστριμαργικών εκπλήξεων. Η δημιουργική μεσογειακή κουζίνα του εστιατορίου απογειώνεται με τις άριστες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, τη φινέτσα της παρουσίασης και την τεχνική ακρίβεια των πιάτων. Οι εκπλήξεις δε σταματούν στον εκλεπτυσμένο χώρου του, ενώ η αξία του επιβεβαιώνεται με την ανάδειξη των 16 Χρυσών Σκούφων, με τους οποίους έχει τιμηθεί κατά καιρούς. Extra Info: Για όσους αγαπάτε τις κομψές αυλές, κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, το Αlfredo’s Garden αποτελεί την ιδανική επιλογή, που σας υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις.

No comments:

Post a Comment