Saturday, May 18, 2019




Sani Gourmet 2019 

 

8 κορυφαίοι σεφ από όλο τον κόσμο

 παρουσίασαν ένα μενού πολλών

 αστεριών Michelin στο Sani Resort

 
Φέτος ο γαστρονομικός θεσμός Sani Gourmet έκλεισε 14 χρόνια επιτυχημένης πορείας παρουσιάζοντας 8 κορυφαίους σεφ από όλο τον κόσμο, οι οποίοι προσέφεραν στους τυχερούς παρευρισκόμενους ένα μενού πολλών αστεριών Michelin. Ανακαλύπτοντας τις διεθνείς τάσεις στη γαστρονομία το γευστικό ταξίδι ξεκίνησε με την πρώτη τετράδα των σεφ που δεν ήταν άλλοι από τον Thomas Bühner με 3 αστέρια Michelin, τον Fredrik Berselius με 2 αστέρια, τον Simon Rogan με 2 και τον Rafa Costa e Silva με 1 αστέρι. Η λαμπερή τετράδα μαγείρεψε στο Water, Fresco, Byblos και Katsu αντιστοίχως. 
Τη σκυτάλη πήραν οι Stephanie Le Quellec με 2 αστέρια Michelin, Manjunath Mural με 1, Tagaki Kazuo με 2 και Greg Malouf με 2. Οι κουζίνες των εστιατορίων στο Sani Resort γέμισαν από τη λάμψη των αστεριών και κατέκτησαν το κοινό, μεταφέροντας τα γαστρονομικά του βιώματα, προσεγγίζοντας και ενώνοντας γεύσεις και αισθητική.

vds1930-copy.jpg
Το γευστικό ταξίδι συνόδευσαν αρμονικά οι εξαιρετικά σπάνιοι καφέδες ιδιαίτερων terroirs της Nespresso, που θεωρούνται «κρυμμένα διαμάντια» από τους ειδικούς του καφέ, με τα απαράμιλλα γευστικά προφίλ τους, καθώς και με τις ξεχωριστές φυσαλίδες του οίκου σαμπάνιας Perrier-Jouet. Στη φετινή διοργάνωση έκπληξη ήταν το event οινογνωσίας από τη Lidl με κορυφαίο κρασί το ροζέ limited edition «Eden», μια ξεχωριστή ετικέτα με ένα μοναδικό χαρμάνι Αγιωργίτικου- Syrah, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια της πολύ επιτυχημένης πορείας της εταιρείας στην Ελλάδα. 
Οι οκτώ βραβευμένοι σεφ, εντυπωσίασαν με τις καινοτόμες προτάσεις τους, αναδεικνύοντας εξαιρετικές γεύσεις από τη σύγχρονη γαστρονομική σκηνή.
Οι σεφ
Thomas BühnerΓερμανία
3 Αστέρια MichelinΑνάμεσα στους μόλις δέκα Γερμανούς σεφ που μετρούν τρία αστέρια Michelin, o Thomas Bühner δεν βρίσκεται απλά στην κορυφή της γαστρονομικής σκηνής στη Γερμανία εδώ και είκοσι χρόνια –είναι ένας από τους βασικούς δημιουργούς της.

Fredrik BerseliusΗΠΑ
2 Αστέρια Michelin
Ένας πραγματικός σταρ της foodie σκηνής, ο γεννημένος στη Σουηδία Αμερικανός Fredrik Berselius έχει πραγματικά αδράξει κάθε ευκαιρία να μας αποδείξει πόσο πολλά μπορεί να κάνει. Αυτός ο εκπρόσωπος της trendy μαγειρικής, ύφους New Nordic, είναι σεφ και ιδιοκτήτης του Aska, ενός μικρού εστιατορίου δίπλα στη γέφυρα Williamsburg, που διαθέτει μόλις 10 από τα πιο πολυπόθητα τραπέζια σε όλη την Νέα Υόρκη.
Simon Rogan Ηνωμένο Βασίλειο
2 Αστέρια Michelin
Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε τον chef και εστιάτορα Simon Rogan με σκηνοθέτη που, με βάση του την πανέμορφη περιοχή Lake District της Αγγλίας, ρίχνει με δεξιοτεχνία τους προβολείς στους πρωταγωνιστές του –τα καλύτερης ποιότητας υλικά στον κόσμο.
Rafa Costa e Silva Βραζιλία
1 Αστέρι Michelin
Αυτός ο δυναμικός Βραζιλιάνος σεφ έχει μαθητεύσει δίπλα στους καλύτερους και συνεχίζει να απολαμβάνει της εκτίμησης απαιτητικών κριτικών και κοινού. Ο Rafa Costa e Silva άνοιξε το εστιατόριο Lasai στο Rio de Janeiro το 2011. Από το αστέρι Michelin μέχρι το βραβείο Prix au Chef de l’Avenir της Διεθνούς Ακαδημίας Γαστρονομίας, η αφρόκρεμα της γαστρονομίας δεν σταματά να αποθεώνει τις γευστικές δημιουργίες του. Μάλιστα, το εστιατόριό του βρίσκεται στα 50 καλύτερα της Λατινικής Αμερικής.
Stephanie Le QuellecΓαλλία
2 Αστέρια Michelin
Έχοντας πρόσφατα λάβει το δεύτερο της αστέρι Michelin, η Stephanie Le Quellec εκπροσωπεί απόλυτα το σημερινό πνεύμα της γαλλικής γαστρονομίας. Έχτισε τη μαγειρική της ταυτότητα υπό την επίβλεψη των θρυλικών σεφ Philippe Legendre (εστιατόριο George V) και Philippe Jourdin (Terra Blance), και σήμερα τα πιάτα της συνδιαλέγονται με τη γαλλική παράδοση, τη χάρη και το πάθος.
Manjunath MuralΣιγκαπούρη
1 Αστέρι Michelin
Ως ο πρώτος chef στην Ιστορία που κατέκτησε αστέρι Michelin στη νοτιοανατολική Ασία για την ινδική κουζίνα του, ο Manjunath Mural γνωρίζει καλά την υψηλή γαστρονομία. Η καριέρα του ξεκινά το 1993 στην πόλη Bangalore, όπου σπούδασε ξενοδοχειακά, με εξειδίκευση στην παραγωγή φαγητού στο IHMCTAN. Συσσωρεύοντας με ενθουσιασμό γνώσεις, εμπειρία και τεχνικές, ο Manjunath έθεσε σαν στόχο του γαστριμαργική τελειότητα.
Tagaki KazuoΙαπωνία
2 Αστέρια MichelinΘεωρείται η απόλυτη έκφραση της ιαπωνικής κουζίνας και έχει το όνομα «Kyo-ryori». Πρόκειται για μια μαγειρική παράδοση τουλάχιστον 700 ετών που προέρχεται από τα μαγειρεία του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας. Σήμερα, ο σεφ Tagaki Kazuo χαίρει μεγάλου σεβασμού και αναγνώρισης ως ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους αυτού του μαγειρικού ύφους. Ακολουθώντας ξεχωριστές, παραδοσιακές τεχνικές που επιτρέπουν στα πιάτα να αφηγηθούν ιστορίες και να απεικονίσουν την εναλλαγή των εποχών, το Kyo-ryori πήρε το όνομά του από το Κιότο.
Greg MaloufΑυστραλία
2 Αστέρια Michelin
Μπορεί να είναι γνωστός ως η μεγαλύτερη αυθεντία της κουζίνας της Μέσης Ανατολής, αλλά οι μαγειρικές εξερευνήσεις του Greg Malouf τον πάνε ακόμα παραπέρα.Γεννήθηκε στη Μελβούρνη, έχει Λιβανέζους γονείς και εκπαιδεύτηκε στη Γαλλία, την Ιταλία, την Αυστρία και το Χονγκ Κονγκ, ταξιδεύοντας ανά την υφήλιο σε αναζήτηση συνταγών, τεχνικών και έμπνευσης. Η καριέρα του τον έχει πάρει από τη θέση του Executive Chef του MoMo στη Μελβούρνη, στο Zahira του H Hotel στο Ντουμπάι, το Petersham Nurseries Café του Λονδίνου (το οποίο επανάκτησε το δεύτερο αστέρι Michelin του χάρη στον Malouf) και στον Λίβανο, όπου βραβεύτηκε για τη συνεισφορά του στη λιβανέζικη μαγειρική κουλτούρα.

No comments:

Post a Comment