Friday, May 31, 2019













Το σπίτι της Χίλαρι Κλίντον 

Οι Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον μπορεί να έφυγαν από τον Λευκό οίκο σχεδόν πριν από 20 χρόνια αλλά – σε αντίθεση με τους περισσότερους πρώην προέδρους – η οικογένεια διατηρεί ένα σπίτι στην αμερικανική πρωτεύουσα.


Και τώρα η Χίλαρι Κλίντον προσφέρει μια σπάνια ματιά στο μοναδικό και πολύχρωμο σπίτι τους σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Architectural Digest. Μια σειρά από αποκλειστικές φωτογραφίες δείχνουν την ανοιχτή βεράντα και την μεγάλη πισίνα της κατοικίας. Στην συνέντευξή της, η πρώην Πρώτη Κυρία και υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016, θυμάται την πρώτη φορά που είδε αυτό το σπίτι, το 2000, την τελευταία χρονιά του Μπιλ Κλίντον ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.


Το σαλόνι του σπιτιού είναι ευάερο με θέα την πισίνα
«Ήταν μια συναισθηματική αντίδραση» λέει η Χίλαρι Κλίντον - που ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές το 2020. «Όταν εκλέχθηκα στη Γερουσία το 2000, ήξερα ότι χρειαζόμουν ένα μέρος για να ζήσω. Έτσι, άρχισα να ψάχνω. Και βίωσα μια εμπειρία σε αυτό το σπίτι, που ήταν πολύ συναισθηματική».

«Ένιωσα σαν να βρίσκομαι στο Λονδίνο μιας άλλης εποχής»

Η συγκεκριμένη κατοικία γνωστή ως «Whitehaven», μια ήσυχη γειτονιά σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από τον Λευκό Οίκο. Εκείνη την εποχή, λέγεται πως οι Κλίντον πλήρωσαν 2,85 εκατομμύρια δολάρια για την κατοικία των 510 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται κοντά σε ένα τμήμα της Massachusetts Avenue όπου υπάρχουν πολλές πρεσβείες.

«Ανέβηκα στον τρίτο όροφο και κοίταξα πέρα από τα δέντρα – στο πίσω μέρος της βρετανικής πρεσβείας – και ένιωσα ότι ήταν σαν να βρισκόμουν στο Λονδίνο ή την Νέα Υόρκη μιας άλλης εποχής» συνέχισε η Χίλαρι Κλίντον. «Ο κήπος ήταν απλός ο πιο εκπληκτικός που έχω δει σε όλες τις κατοικίες που κοίταξα».


Η μεγάλη πισίνα του σπιτιού της Χίλαρι Κλίντον, γύρω από την οποία γίνονται πολλά κοκτέιλ πάρτι
Κι ενώ το ζευγάρι έχει διατηρήσει την κατοικία του στο Chappaqua της Νέας Υόρκης, το σπίτι τους στην Ουάσινγκτον χρησιμεύει ως απόδραση και εκείνη την εποχή ήταν «ένα πολύ όμορφο καταφύγιο από την ζωή μου στην Γερουσία» λέει η Χίλαρι Κλίντον.

Εκτεταμένη ανακαίνιση

Μετά την απόκτηση της νεο-γεωργιανής κατοικίας με την πρόσοψη από κόκκινα τούβλα, που χτίστηκε το 1951, οι Κλίντον προχώρησαν σε μία εκτεταμένη ανακαίνιση. Ένα από τα πιο βασικά έργα ήταν η μετατροπή του σαλονιού σε ένα ηλιόλουστο μέρος – ιδανικό για να κοιτάς έξω στον κήπο και την πισίνα. Και είναι πλέον ένα από τα αγαπημένα της μέρη για να διαβάζει, να κολυμπά ή να δέχεται επισκέπτες, σύμφωνα με το περιοδικό.

«Όλο τον ελεύθερο χρόνο μου τον περνάω εδώ» λέει. «Διοργανώνουμε πολλά υπαίθρια γεγονότα, με κάποιες φορές εκατοντάδες καλεσμένους». Η Χίλαρι Κλίντον πρόσθεσε επίσης πως συνεργάστηκε με την μητέρα της, Ντόροθι Ρόνταμ για την επιλογή των επίπλων και το χρώμα του σπιτιού. «Τόσο η μητέρα μου όσο κι εγώ αγαπάμε το χρώμα, και όπως μπορείτε να δείτε, έχουμε πολύ χρώμα στο σπίτι μας» τόνισε.


Η τραπεζαρία του σπιτιού με το έντονο μπλε χρώμα στους τοίχους και το πολύχρωμο χαλί
Οι τοίχοι της τραπεζαρίας είναι βαμμένοι σε ένα φωτεινό μπλε χρώμα και η Χίλαρι επέλεξε ένα λαμπερό και με έντονα χρώματα χαλί που δεν θα γίνονται εύκολα ορατοί οι λεκέδες, για να κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν πιο άνετα στο τραπέζι.

«Χρησιμοποιούμε αυτό το σωμάτιο με διάφορους τρόπους» δήλωσε η Χίλαρι, αναφερόμενη στην τραπεζαρία. «Κάνουμε δείπνα, και κάποιες φορές κοκτέιλ πάρτι. Κι όταν ήμουν υπουργός Εξωτερικών, είχα ένα αξέχαστο δείπνο εδώ. Όλοι οι ξένοι γραμματείς του λεγόμενου τότε G8 – οι Βρετανοί, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ρώσοι – ήταν καλεσμένοι»

Στο συγκεκριμένο δωμάτιο μπορεί να δει κανείς έναν πίνακα ζωγραφικής του ηθοποιού Πιρς Μπρόσναν ενώ διάχυτα βλέπει κανείς πολλά έργα τέχνης, όπως ένας πίνακας που αγόρασε το ζευγάρι στο Ανόι και μια τσαγιέρα δώρο από τον Νέλσον Μαντέλα.

No comments:

Post a Comment