Saturday, May 18, 2019

 άνοιξη στις

 καλύτερες 

αυλές της

 Θεσσαλονίκης

Ζήστε στιγμές απόλαυσης στα

 ωραιότερα αίθρια μαγαζιά της πόλης

 







Ο Μάιος είναι επίσημα ο τελευταίος μήνας της άνοιξης και το καλοκαίρι μοιάζει πιο κοντά από ποτέ, αφού τα πρώτα σημάδια του ζεστού αέρα και της «ηλεκτρισμένης» ενέργειας στο κέντρο της πόλης, που επιβάλλει την παρουσία μας σε κάποιες από τις πιο ξεχωριστές αυλές της, είναι εδώ.

Η Θεσσαλονίκη έχει τη δυνατότητα να μας εκπλήσσει συνεχώς, ενώ δε χάνει την ευκαιρία να μετατρέπεται στον απόλυτο προορισμό διασκέδασης, κατά τη διάρκεια της απαιτητικής καλοκαιρινής περιόδου. Υποδεχθείτε την καινούργια σεζόν στα καλύτερα στέκια της, που συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα γαστρονομίας, αλλά και το εκλεκτό fine drinking, απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας αρωματικό κοκτέιλ ή πιάτο, σε ένα open air περιβάλλον, που θυμίζει καλοκαιρινές διακοπές και σας μεταφέρει σε μια διαφορετική ατμόσφαιρα.

Cin Cin


Χωρισμένο σε δύο επίπεδους ορόφους, με κύριο άξονα μια από τις πιο κομψές «κρυφές» αυλές στο κέντρο της πόλης, το café bar restaurant Cin Cin, ξεχωρίζει για την υψηλή αισθητική στη διακόσμηση και στο μενού του. «Φωλιασμένο» στον πεζόδρομο της Ικτίνου και συγκεκριμένα στο νούμερο 22, πρόκειται να σας εντυπωσιάσει με μια πρώτη ματιά στον εσωτερικό χώρο του -μια ωδή στο ρετρό design. Η διάθεση αυτή συνεχίζεται και στην υπαίθρια καλοκαιρινή αυλή του, η οποία αποτελείται από εκλεπτυσμένα λευκά τραπέζια και μοναδικά baby pink μαξιλάρια. Ο συνδυασμός των επαγγελματιών bartender και chef, καθώς και η σημαντική αρχιτεκτονική θέση του παλαιού αρχοντικού -χτισμένο επί Τουρκοκρατίας- που φιλοξενεί το Cin Cin, το κάνει ακόμα πιο δελεαστικό.
Ανφαν Γκατέ
Στον πρώτο όροφο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών λειτουργεί το ΑνφάνΓκατέ in Guadeloupe. Πρόκειται για ένα από τα πιο πρόσφατα εστιατόρια, που προωθεί την ελληνική κουζίνα στο κέντρο της πόλης, στην Αγίου Δημητρίου 159Α. Η μοναδική παράδοση της χώρας μας «μπερδεύεται» με την ιδιαίτερη διακόσμηση του αίθριου χώρου του, που παραπέμπει σ’ ένα άκρως καλοκαιρινό all day café bar restaurant, με έντονες επιρροές από διάφορους εξωτικούς προορισμούς, όπως είναι η Καραϊβική και τα νησιά Φίτζι. Το meeting place συστήνει ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού, που υμνεί το fine dining, απευθείας από το Λονδίνο -μιας και το ΑνφάνΓκατέ σερβίρει τα εκλεκτά πιάτα του και στο εστιατόριο Life Goddess, που βρίσκεται στην καρδιά του Soho. Παράλληλα, συγκινεί με την boho διάθεση του κάτω από τις καταπράσινες φυλλωσιές της αυλής του και τα λευκά σκαλοπάτια του. Μη διστάσετε να απολαύσετε το αγαπημένο σας κρασί, επιλεγμένο από τον οινολόγο του Winehouse, Ανέστη Χαϊτίδη, ενώ, δίπλα στον κυρίως χώρο του εστιατορίου, λειτουργεί μια αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.



Αυλή Οpen air coffee bar


Στη Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο πάρκο Δαβάκη, στην καρδιά της Νεάπολης βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα αίθρια μαγαζιά της πόλης, το Αυλή Οpen air coffee bar. Η κρυμμένη αυλή του, γύρω από τους επιβλητικούς κορμούς των δέντρων της περιοχής, αλλά και το ξύλινο στοιχείο που κυριαρχεί συνολικά στην ατμόσφαιρα του café bar restaurant, παραπέμπει σε ένα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό, που θυμίζει διακοπές. Μακριά από τη βουή της πόλης, απολαύστε το κοκτέιλ ή τις εκλεκτές γευστικές προτάσεις του, με φόντο τον ανοιξιάτικο ουρανό. Το ξεχωριστό μπαρ του, σας προετοιμάζει για μαγικές στιγμές, με μια άκρως χαλαρωτική διάθεση και μια urban μινιμαλιστική διακόσμηση.


Whope
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στα γραφικά Λαδάδικα, στην οδό Αιγύπτου 11, έκανε την εμφάνιση του μόλις πριν ένα χρόνο το café bar, Whope. Θυμίζοντας έντονα την μυστικιστική παράδοση της φυλής των Maya. Από τη στιγμή που θα εισέλθετε στη μοναδική αυλή του, θα μεταφερθείτε απευθείας στο πιο εξωτικό περιβάλλον της πόλης. Τα μποέμικα χαλιά, που καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος στον χώρο, οι ιδιαίτερες αιώρες, οι καλοκαιρινοί κοκοφοίνικες και τα εκλεκτά ξύλινα χειροποίητα έπιπλα προσδίδουν την κατάλληλη δόση αίγλης, την οποία απαιτεί η πιο ανεπιτήδευτα όμορφη αυλή της Θεσσαλονίκης. Από το πρωί έως και το βράδυ, υπό τους ήχους αφρικανικής μουσικής, το Whope σας προκαλεί σ’ ένα μαγικό μέρος, όπου ο χρόνος σταματά.


Αίγλη Γενί Χαμάμ


Συνεχίζοντας τη μακριά παράδοση, για την οποία φημίζεται ο υπαίθριος χώρος στο εκπληκτικό κτίριο της Οθωμανικής περιόδου, το Γενί Χαμάμ αποτελεί το τέλειο meeting place για τα καλοκαιρινά βράδια σας. Στην Αγίου Νικολάου 3, στην περιοχή της Κασσάνδρου, ακριβώς δίπλα από την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, η Αίγλη Γενί Χαμάμ βρίσκεται στα καλύτερα της, προσφέροντας πρόσβαση στον ιδιωτικό χώρο της αυλής της, που παραπέμπει σε θερινό σινεμά -πράγματι παρουσιάζει διάφορα πλάνα με τη συνοδεία μουσικής, σε ανάλογο προτζέκτορα στο κεντρικό σημείο του κήπου της. Με θέα τον επιβλητικό τρούλο της Αίγλης, πρόκειται να γίνει το στέκι των ατμοσφαιρικών βραδινών σας εξορμήσεων, αφού συνδυάζει την κατάλληλη καλοκαιρινή αίσθηση, με μια σειρά από τα καλύτερα αρωματικά κρασιά, κοκτέιλ, αλλά και ποτά.
Νama
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην γειτονιά των Αγίων Αποστόλων, στην οδό Ολύμπου 1, το Nama, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν την ομορφιά της υπαίθριας οικιστικής ζώνης με την υψηλή γαστρονομία. Πιστό στις παραδόσεις, το καινοτόμο εστιατόριο παρουσιάζει μια ξεχωριστή πρόταση στο μυστικό κήπο του, δίνοντας προτεραιότητα στις εκλεκτές ελληνικές γεύσεις και έπειτα στο ήσυχο περιβάλλον του. Περιτριγυρισμένο από πράσινο, οι ξύλινες επενδύσεις και η μοντέρνα αιαθητική του θυμίζουν στοιχεία Ολλανδικής πόλης, ενώ οι επιλογές των πιάτων και των ετικετών στα κρασιά του συνεργούν στην πραγμάτωση ενός από τους πιο εντυπωσιακούς υπαίθριους χώρους της Θεσσαλονίκης. Extra Info: Με το καλωσόρισμα θα βρεθεί στο τραπέζι σας μια ξύλινη φωλιά με ζεστό ψωμί, φρέσκια ρίγανη, θυμάρι, πασπαλισμένο με πάπρικα – που δε αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.


Casablanca


Γνωστό για την ιδιαίτερη τοποθεσία του, το Casablanca Social Club αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές στην πόλη, κατά τη διάρκεια της «έντονης» καλοκαιρινής περιόδου. Στο ύψος της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, στον αριθμό 18, το όμορφο νεοκλασικό «ανοίγει» τις πόρτες της υπέροχης αυλής του, προσκαλώντας τον επισκέπτη να ζήσει μοναδικές στιγμές. Το απαλό αεράκι στον ιδιαίτερο κήπο του δίνει ζωή στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα, που τις βραδινές ώρες μετατρέπεται στο κατάλληλο σκηνικό για να απολαύσετε το αρωματικό κοκτέιλ σας, υπό τους ήχους εξαιρετικής μουσικής υπόκρουσης. Οι κρυφοί φωτισμοί, από την άλλη, αναγεννούν την αυλή του διατηρητέου, δίνοντας του και πάλι ζωή! Θα το λατρέψετε...


Bad Habit
Ένας από τους ωραιότερους χώρους στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στην οδό Κολοκοτρώνη 18-20, στη Σταυρούπολη, το Bad Habit πρόκειται να γίνει η νέα συνήθεια σας για φέτος το καλοκαίρι. Με πάνω από 30 ετικέτες εκλεκτών κρασιών και signature κοκτέιλ, το απόλυτο must place της περιοχής περιλαμβάνει μια από τις industrial αυλές της πόλης, που δεν πρέπει να χάσετε. Από νωρίς το πρωί θα σας υποδεχτεί στον κήπο του, προσφέροντας σας ένα εξαιρετικής ποιότητας brunch και μέχρι αργά το βράδυ μπορεί να συνοδεύσει τις απαιτητικές εξορμήσεις σας, παρουσιάζοντας ένα μενού προτάσεων και γεύσεων που εντυπωσιάζουν. Δίπλα στη Μονή Λαζαριστών, στο πανέμορφο νεοκλασικό κτίριό του, προετοιμαστείτε να ζήσετε μερικά από τα πιο ξεχωριστά events, σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά σκηνικά της Θεσσαλονίκης.


Blue Cup
Ένα από τα πιο κλασσικά bar στην καρδιά των Λαδάδικων -και συγκεκριμένα στην οδό Σαλαμίνος 8, κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης- είναι περήφανος κάτοχος μιας μοναδική αυλής. Ο αίθριος χώρος του Blue Cup, με αξεπέραστη εμπειρία σε εκλεκτά κοκτέιλ και ποτά, θυμίζει καστροπολιτεία, αφού η πλακόστρωτη επένδυση του δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα. Διατηρώντας την επαφή με το υπόλοιπο μέρος του κέντρου, προσφέρει από το πρωί μια προσεγμένη εμπειρία, με μονοποικιλιακούς speciality καφέδες και χειροποίητες μεθόδους παραγωγής, ενώ αργά το σούρουπο, το έργο αναλαμβάνουν επαγγελματίες bartenders, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη δημιουργία ιδιαίτερων κοκτέιλ. Επιλέξτε το, με σκοπό να περάσετε μια καλοκαιρινή ατμοσφαιρική βραδιά, της οποίας η επιτυχία είναι δεδομένη.

No comments:

Post a Comment