Wednesday, August 17, 2016

ΟΙ TIGER LILLIES ΣΤΙΣ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι αγαπημένοι στο ελληνικό κοινό Tiger Lillies έρχονται σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Το λονδρέζικο τρίο θα παρουσιάσει στις καλοκαιρινές συναυλίες του όλες τις μεγάλες επιτυχίες αλλά και ολοκαίνουργιες συνθέσεις από το νέο cd του με τίτλο «Madame Piaf». Η καινούργια δουλειά τους εμπνέεται από τον μποέμικο βίο και την παθιασμένη προσωπικότητα της κορυφαίας γαλλίδας ερμηνεύτριας του 20ού αιώνα.

Νέες συνθέσεις εμπνευσμένες από την ανεπανάληπτη Πιαφ και διασκευές των γνωστότερων τραγουδιών της με το ακαταμάχητο ύφος του συγκροτήματος τραγουδισμένες στα αγγλικά. «Padam Padam», «La Vie en Rose», «Non Je ne Regrette Rien» και άλλα μεγάλα τραγούδια της Piaf που σφράγισαν τον 20ό αιώνα φωτίζονται λοξά από το σκοτεινό ήχο των Tiger Lillies, που σμίγει την αβάν γκαρντ με το πανκ και το καμπαρέ.
Αφορμή για το «Madame Piaf» είναι η συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του «μικρού σπουργιτιού» της Γαλλίας, όπως ήταν το χαϊδευτικό της Πιαφ, που ξεκίνησε από τον παρισινό υπόκοσμο, για να κατακτήσει το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Οι Tiger Lillies επιχειρούν να ταξιδέψουν το κοινό στο underground μεταπολεμικό Παρίσι των πλανόδιων καλλιτεχνών, των οίκων ανοχής και του περιθωρίου με όχημα το ρεπερτόριο και τη θρυλική μορφή της Πιαφ. Ο πολυκύμαντος βίος της, η πάλη με τους εσωτερικούς δαίμονές της, οι παράφοροι έρωτες και η στενή σχέση της με το περιθώριο αποτελούσαν πάντοτε έμπνευση για το front man των Tiger Lilles, τον Martyn Jacques. Άλλωστε η Πιαφ υπήρξε σπουδαία επιρροή στο ύφος των Tiger Lillies. Όπως σημειώνει ο Martyn Jacques, «έχω συναντήσει πολλές γυναίκες σαν την Πιαφ. Συνήθως στιγματίζονται ως άτομα με ‘μεταιχμιακή διαταραχή προσωπικότητας’. Αλκοολικές, εθισμένες στα ναρκωτικά και συχνά πόρνες. Παρ’ όλα αυτά είναι καταπληκτικό ότι η Πιαφ είναι σήμερα σύμβολο της γαλλικής εθνικής υπερηφάνειας. Αλλά ούτε η Γαλλία νοιάζεται γι’ αυτό ούτε κι εγώ. Η Εντίθ Πιαφ ήταν έξοχη, ένας άνθρωπος ηλεκτρισμένος. Ξεκίνησε από τον υπόκοσμο, αλλά αναδείχθηκε σε μία από τις καλύτερες ερμηνεύτριες όλων των εποχών».
Οι Tiger Lillies συμπλήρωσαν αισίως φέτος 27 χρόνια ζωής. Είναι μία από τις πιο ιδιόρρυθμες μπάντες όλων των εποχών και αποτελούν ένα μίγμα τζίπσι, πανκ, καμπαρέ και αβάν γκαρντ ήχου, που συνδυάζει το μακάβριο, το χιουμοριστικό και το αισθησιακό. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 1989 στο Σόχο και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει 37 δίσκους. Στην Ελλάδα οι Tiger Lillies διαθέτουν πολυάριθμο κοινό, ενώ ξεχωριστή στιγμή στην πορεία τους αποτελεί η παράσταση «FreakShow» (2009) σε παραγωγή του Θεάτρου Badminton, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα, προτού περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο. Το σχήμα θα παρουσιαστεί στις 23/8 στο Κηποθέατρο Παπάγου, στις 24/8 στην Πάτρα και στις 25/8 στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης. Τιμές εισιτηρίων για το Θέατρο Δάσους 16 (γενική είσοδος), 13 ευρώ (ανέργων).

No comments:

Post a Comment