Friday, August 5, 2016

ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η Χαλκιδική, που το 2015 ήταν στην κορυφή των αναζητήσεων χρηστών της Trivago, φέτος είναι εκτός 15αδας για ταξίδια τoν Δεκαπενταύγουστο.
Εκτός των 15 κορυφαίων προορισμών για ταξίδια τον Δεκαπενταύγουστο βρίσκεται η Χαλκιδική, όπως προκύπτει από τα στοιχεία αναζητήσεων των χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας σύγκρισης τιμών ξενοδοχείων, Trivago. Την «τιμή» της περιοχής «σώζει» η Αμμουλιανή, η οποία βρίσκεται στην 11η θέση.

Η Χαλκιδική, που το 2015 βρισκόταν στην κορυφή των αναζητήσεων, φέτος έχει «εξαφανιστεί», ενώ στην πρώτη θέση βρίσκονται τα Χανιά. Η Πάργα που πέρυσι ήταν στη δέκατη θέση, αυτή τη χρονιά σκαρφάλωσε στη δεύτερη. Αρκετά υψηλότερα συγκριτικά με την περσινή χρονιά φαίνεται να είναι και η Νάξος, η οποία ανέβηκε από τη 15η θέση στην τρίτη. Σύβοτα και Σκιάθος καταλαμβάνουν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, ενώ η Σκόπελος, η Ρόδος και το Ναύπλιο ακολουθούν. Το Τολό έκανε την εμφάνισή του στην φετινή δεκάδα, από την οποία έλειπε πέρυσι, με το Ρέθυμνο να ακολουθεί στη δέκατη θέση. Η Αμμουλιανή είναι ο ενδέκατος σε προτίμηση προορισμός φέτος, με την Καλαμάτα και το Πόρτο Χέλι να εμφανίζονται στις 12η και 13η θέση, ενώ η Αιδηψός και η Κέρκυρα ολοκληρώνουν τη δεκαπεντάδα.
Αισθητή είναι η απουσία της Μυκόνου και της Σαντορίνης, τόσο από την περσινή, όσο και από την φετινή κατάταξη.
Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Μαρτίου και πρώτης Αυγούστου 2016, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 11 και 16 Αυγούστου 2016.

No comments:

Post a Comment