Thursday, August 11, 2016

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ


Σε ηλικια 84 ετων πεθανε ο Αλεκος Μπακατσελος.
Ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος σπούδασε στα οικονομικά πανεπιστήμια των Βρυξελλών και της Θεσσαλονίκης. Το 1959, βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις μπήκε στην επιχειρηματική ζωή της Θεσσαλονίκης, ιδρύοντας την εταιρεία “PYRAMIS Α.Ε.”. Μέχρι και σήμερα, η εταιρεία πρωτοστατεί στο εμπόριο εξοπλισμού κουζίνας και μπάνιου με επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Ο προσανατολισμός της εταιρείας είναι η εξαγωγή της παραγωγής και η διάθεση των προϊόντων της σε 63 χώρες σε όλο τον κόσμο, από την οποία και προκύπτει το 85% του εταιρικού τζίρου. Δημιούργησε θυγατρικές εταιρείες σε Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Βουλγαρία, Ινδία, Ιταλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Παράλληλα με τις δραστηριότητές του στην “PYRAMIS”, ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κτηματικής εταιρείας ΔΕΛΦΙΝΙ Α.Ε.
Το 1975 μπήκε δυναμικά στο χώρο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος πρωτοστατεί στην ίδρυση της Τράπεζας Εργασίας μαζί με τον Κώστα Καψάσκη, μετά το θάνατο του οποίου αποχωρεί και γίνεται ένα από τα βασικά ιδρυτικά μέλη και αντιπρόεδρος της Τράπεζας Εγνατία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που το 2006 εξαγοράστηκε από την MARFIN.
Το 1996, το κενό της Θεσσαλονίκης σε ό,τι αφορά τον Τύπο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές και μαζί με τους Χρήστο Λαμπράκη και Γιώργο Μπόμπολα ίδρυσαν την εκδοτική εταιρεία ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. που εξέδιδε τις εφημερίδες «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ» και «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και κατασκεύασε μια υπερσύγχρονη και πλήρως καθετοποιημένη εκτυπωτική και παραγωγική στη Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς με την ονομασία ΦΙΛΙΠΠΟΣ.Επισης ηταν προεδρος στο Μεγαρο Μουσικης Θεσσαλονικης
Τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Αλέξανδρου Μπακατσέλου, που διετέλεσε πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα από το 1991 έως το 1993, εκφράζουν η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και οι εργαζόμενοί της. 

Μάλιστα, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Αλέξανδρου Μπακατσέλου, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε:
-Να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος την ανείπωτη και βαθιά του θλίψη, καθώς και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.
-Να καταθέσει χρηματικό ποσό στον Σύλλογο Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «Στοργή» εις μνήμην του και
-Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον Τύπο. 


Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Αλέξανδρου Μπακατσέλου στην ΔΕΘ-Helexpo δημιουργήθηκε σε μόλις 13 μήνες το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», ενώ ο ίδιος ήταν υπεύθυνος και για τη μελέτη που εκπονήθηκε για το εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της εταιρείας στην Αθήνα, το οποίο ολοκληρώθηκε από επόμενες διοικήσεις




No comments:

Post a Comment