Tuesday, August 2, 2016

ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Η ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου και η Mary Burke άνθρωπος-κλειδί στη βρετανική βιομηχανία κινηματογράφου έρχονται στη Χαλκιδική στις 7 Αυγούστου.
Η επόμενη μεγάλη διεθνής επιτυχία του βρετανικού κινηματογράφου ενδέχεται να διαδραματίζεται στη Χαλκιδική. Οι φυσικές ομορφιές της Χαλκιδικής μετά και από τις συντονισμένες δράσεις προβολής των τουριστικών παραγόντων της περιοχής στο εξωτερικό προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του Βρετανικού Συμβουλίου Χρηματοδότησης Κινηματογραφικών Παραγωγών.
Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνίδα ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου γνωστή από τη συμμετοχή της στην ταινία James Bond:Skyfall η οποία ζει μόνιμα στην Αγγλία θα βρίσκεται από τις 7 έως τις 13 Αυγούστου στη Χαλκιδική μαζί με τη Mary Burke, Senior Production and Development Executive στο Βρετανικό Συμβούλιο Χρηματοδότησης Κινηματογραφικών Παραγωγών. Η ελληνίδα σταρ και η διάσημη παραγωγός με ορμητήριο το ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς, όπου θα φιλοξενούνται για έξι ημέρες θα αναζητήσουν πιθανές τοποθεσίες για τα γυρίσματα βρετανικών κινηματογραφικών παραγωγών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mary Burke, γνωστή παραγωγός η ίδια κατέχει μια πολύ υψηλή θέση στο Βρετανικό Συμβούλιο Χρηματοδότησης Κινηματογραφικών Παραγωγών και είναι στην ουσία ο άνθρωπος που αποφασίζει ποιες ταινίες θα γυριστούν. Την ίδια στιγμή, η Τόνια Σωτηροπούλου βλέπει τις μετοχές της να ανεβαίνουν στο χρηματιστήριο της ξένης showbiz με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς.
Όπως τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσσιος, η Τόνια Σωτηροπούλου και η Mary Burke ενδιαφέρονται τόσο για τις διάσημες και ιδιαίτερες παραλίες του νομού όσο και για την ορεινή εναλλακτική Χαλκιδική.
Για την επίσκεψη των δύο σημαντικών αυτών προσωπικοτήτων συνεργάστηκαν ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής με την εταιρεία Hotel Brain, που δραστηριοποιείται στο management ξενοδοχείων.
«Η Χαλκιδική θα έχει πολλαπλά οφέλη από την προσέλκυση βρετανών κινηματογραφιστών. Η περιοχή θα έχει τεράστια προβολή στη βρετανική αγορά, που αποτελεί στόχο αλλά και στη διεθνή αγορά, θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ενώ θα βελτιωθούν και οι υποδομές», υπογραμμίζει ο κ.Τάσσιος.
Θυμίζουμε μόνο κατά τα τελευταία χρόνια τη διεθνή προβολή που είχαν η Σκόπελος, η Κεφαλονιά και η Σαντορίνη, όπου γυρίστηκαν το Mamma Mia, το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι και το Lara Croft: Tomb Raider αντίστοιχα.


No comments:

Post a Comment