Thursday, August 18, 2016

Οι 4 κορυφαίες παραλίες της Καβάλας 


Καλοκαιρι στη Μακεδονια: Οι 4 κορυφαιες παραλιες της Καβαλας που δεν πρεπει να χασετε! (photos)

Toκαλοκαίρι στη  Μακεδονία είναι εξίσου όμορφο κι ενδιαφέρον με αυτό στα ελληνικά νησιά και στην Πελοπόννησο!
Τόσο η  Χαλκιδική όσο η  Καβάλα διαθέτουν μερικές από τις καλύτερες αμμουδιές, για χαλάρωση, καλό φαγητό και θέα που κόβει την ανάσα!
Εντοπίσαμε 4 παραλίες που ξεχωρίζουν για τα γαλαζοπράσινα νερά τους και τις απέραντες αμμουδιές τους και σας προτείνουμε τα καλύτερα Beach Bars στις 3 από αυτές, σε περίπτωση που δεν θέλετε απομόνωση, αλλά διασκέδαση!

Τούζλα - Οφρύνιο

Στα δυτικά σύνορα της  Καβάλας με τις  Σέρρες με όριο τον ποταμό Στρυμώνα και το όρος Παγγαίου, ανατολικά με τα χωριά Γαλυψώ και Ορφάνι, θα συναντήσετε Παραλία Οφρυνίου (Τούζλα), που είναι και η καλύτερη του κόλπου Ορφανού-Στρυμωνικός κόλπος .
Ο λόγος για μια ατελείωτη αμμώδη και οργανωμένη παραλία, με πολύχρωμα πετραδάκια και πεντακάθαρα τυρκουάζ νερά, στο τελείωμα της οποίας θα συναντήσετε βυζαντινά τείχη της Χριστόπολις, η οποία χτίστηκε πάνω στα ερείπια της Αρχαίας πόλης (Ηιών), πόλις των εννέα οδών, επίνειο αργότερα της Αμφίπολης. Οι ντόπιοι την αποκαλούν και Σάρσα-Σάρια-Σάρισα, ενώ ο θρύλος λέει ότι σε αυτό το σημείο ο Μ. Αλέξανδρος εκπαίδευσε το στρατό του, πριν την εκστρατεία.

Η περιοχή είναι αρκετά αναπτυγμένη τουριστικά με πολυάριθμα καφέ, ψαροταβέρνες και τσιπουράδικα, αλλά και νυχτερινά μαγαζιά που κρατούν συντροφιά ως αργά τα μεσάνυχτα! Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε ανάμεσα σε μια πληθώρα καταλυμάτων για διαμονή, σε περίπτωση που θέλετε να είναι το ορμητήριό σας για απόδραση στην  Μακεδονία!
  • Top Spots: La Costa, Markiss Cafe Bar

Κεραμωτή

Σε απόσταση 30 χλμ. από την πόλη της  Καβάλας, με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, θα συναντήσετε μια ειδυλλιακή χερσόνησο που καταλήγει στον ποταμό Νέστο, την Κεραμωτή. Μπορείτε να φθάσετε οπουδήποτε στην πόλη με τα πόδια. Υπάρχουν λίγα αυτοκίνητα και οι οδοί είναι τέλειες για βόλτες και ποδήλατα. Η γραφική παραθαλάσσια οδός από την οποία ξεκινάει η κοντύτερη γραμμή φεριμπότ για την Θάσο (μόνο 30 λεπτά) είναι πλήρης μικρών και ωραίων ταβερνών καφετεριών και ζαχαροπλαστείων. Υπάρχει ένα πλήθος ψαράδων στην αποβάθρα όλη την ώρα.
Η παραλία βρίσκεται στην άλλη πλευρά της μικρής χερσονήσου που δεν είναι ευρύτερη από 200 μέτρα στο μέρος που είναι δίπλα στην Θάσο. Η άμμος είναι λεπτή και με χρώμα μπεζ, και η ποιότητά της δεν είναι χαμηλότερη από την ποιότητα της άμμου του θέρετρου Zlatni Piasaci. Η θάλασσα είναι ήρεμη και ρηχή και το νερό είναι σαφές ως κρύσταλλο. Το δάσος κέδρων που χωρίζει την παραλία από την πόλη δημιουργεί ένα συναίσθημα απομόνωσης και ανάπαυσης μακριά από τον ενοχλητικό θόρυβο των εστιατορίων και των μπαρ στην παραλία.

Νέα Ηαρακλείτσα

Το γραφικό λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας, σε απόσταση 13χλμ(!) από την  Καβάλα, προσδίδει μια μοναδική μαγεία, καθιστώντας την ένα από τα πιο όμορφα χωριουδάκια της περιοχής. Διαθέτει μια υπέροχη γαλάζια θάλασσα με αμμουδερή παραλία την οποία μπορεί κανείς να απολαύσει είτε ως λουόμενος είτε τρώγοντας σε μια από τις πολλές υπέροχες ταβερνούλες της.  Η είσοδος είναι ελεύθερη. Στην περιοχή βρίσκεται και το οργανωμένο κάμπινγκ Paradiso. Μπορεί κάποιος ο οποίος δε διαθέτει μεταφορικό μέσω να πάει με το υπεραστικό λεωφορείο που έχει προορισμό τη Νέα Πέραμο.
  • Cafe Beach Bar Orange
Μουσική: Mainstream/Lounge
Είσοδος Δωρεάν
Parking

Αμμόλοφοι

Αρκεί ένα ταξίδι 14 χλμ. από την   Καβάλα, 40 χλμ. από τη   Δράμα, 70 χλμ. από τις   Σέρρες και 140 χλμ. από τη   Θεσσαλονίκη για να γνωρίσει κανείς την απόλυτη φυσική ομορφιά μιας ακτογραμμής που μπορεί να μην συγκαταλέγεται μεταξύ των πολυδιαφημισμένων της χώρας, καθώς δεν βρίσκεται σε κάποιον από τους δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων ή του Ιονίου, αλλά κερδίζει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά.
Πρόκειται για μια αλυσίδα καθαρών ακρογιαλιών που εκτείνονται σε μήκος 15 χλμ. (ολόκληρη η ακτογραμμή του Δήμου Παγγαίου είναι 55 χλμ.) με διαυγή, κρυστάλλινα και ρηχά νερά, που αποτελούν πραγματικό στολίδι της περιοχής, προσφέροντας στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης, μέσα από πληθώρα θαλάσσιων σπορ και σύγχρονα beach bars, που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν απ" αυτά της  Χαλκιδικής ή των κοσμοπολίτικων νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου.
Η παραλία των Αμμολόφων κατατάσσεται στη λίστα των δέκα ωραιότερων παραλιών της  Ελλάδας και για αυτό το λόγω προσελκύει πλήθος κόσμο κάθε καλοκαίρι. Επιπλέον στο διαδίκτυο έχει λάβει την πέμπτη θέση ενώ έχει βραβευθεί με τη Γαλάζια σημαία για τα καθαρά νερά της.
Βρίσκεται πίσω από την ανακτορούπολη, που είναι μια σειρά από βυζαντινά κάστρα και είναι η πιο μεγάλη σε έκταση παραλία στην  Ελλάδα που διαθέτει τον μεγαλύτερο όγκο άμμου. Πολλές διαφημίσεις ποτών, έχουν γυριστεί στους Αμμόλοφους  Καβάλας, που διοικητικά ανήκουν στον δήμο Ελευθερών όπου θα δείτε την νεολαία σχεδόν όλης της βόρειας  Ελλάδας να κάνει εκεί τις βουτιές της.
Μπαράκια κυρίως, αλλά και κάποια ταβερνάκια προσφέρουν όλες τις ανέσεις ενώ ένα μπάνιο στην θάλασσα της περιοχής κάτω από την μοναδική αμμουδιά των Αμμολόφων είναι πραγματικά μια εμπειρία. Θα την συναντήσετε 22 χιλιόμετρα από την  Καβάλα στην περιοχή της Περάμου όπου πραγματικά γίνεται λαϊκό προσκύνημα.
Τα καλύτερα κορμιά, τα πιο σέξυ μαγιώ, τα πιο εντυπωσιακά αξεσουάρ κάνουν την εμφάνισή τους εκεί και δικαιωματικά είναι η πιο κοσμική πλαζ της Ανατ.  Μακεδονίας - Θράκης που συνδυάζει ένα ξεχωριστό περιβάλλον αφού κυριαρχεί η απόλυτη ομορφιά της φύσης. Οι Αμμόλοφοι είναι ένας πραγματικά εξωτικός χώρος, η δε θάλασσα εκεί θυμίζει τα σμαραγδένια νησιά των καρτ ποστάλ κάποιων μακρινών κι απλησίαστων παραδείσων.
Για τους λουόμενους που προτιμούν κάτι πιο ήρεμο και χαλαρό, μπορούν και πάλι να επισκεφτούν τους Αμμόλοφους για να «εξερευνήσουν» τις ανεκμετάλλευτες πλευρές τους. Αν ο καιρός το επιτρέπει, ο επισκέπτης μπορεί να δει το Άγιο Όρος και τη Θάσο.
  • Peponi Beach Bar, Liquid Beach Bar, Koo Beach Bar
Μουσική: Mainstream/Lounge
Είσοδος Δωρεάν
Parking
  • Paradise Beach Bar
Μουσική: House Deep/Tropical Sound/Reggae/Dub
  • Kahlua
Μουσική:  Tropical Sound Reggae
  • Riva Beach Project
Ελληνική και Μεσογειακή Κουζίνα

No comments:

Post a Comment