Saturday, September 20, 2014

TONY BENNETT-LADY GAGA,CHEEK TO CHEEK

Η Lady Gaga δεν είναι μόνο ποπ -Τραγουδάει την πιο υπέροχη τζαζ μουσική [εικόνες


Η πρώτη τους συνάντηση έγινε το 2011, όταν τραγούδησαν το εκπληκτικό κομμάτι «The lady is a tramp». Η εκκεντρική τραγουδίστρια μάγεψε με τη φωνή της στο πλευρό του 88χρονου γίγαντα της τζαζ.
Ο λόγος για την Lady Gaga και τον Tony Bennett, οι οποίοι παρά τα 60 χρόνια διαφοράς, έχουν πολλά κοινά. Γεννήθηκαν και οι δύο στη Νέα Υόρκη από Ιταλούς γονείς και έχουν ταλέντο στις ζωντανές εμφανίσεις.
Φαίνεται λοιπόν πως η συνάντησή τους μόνο περιστασιακή δεν ήταν καθώς ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν τον δίσκο Cheek to Cheek. Πρόκειται για μία συλλογή από κλασσικά κομμάτια της αμερικανικής τζαζ μεγάλων συνθετών όπως οι George Gershwin, Cole Porter, Jerome Kern και Irving Berlin.
Στόχος και των δύο καλλιτεχνών είναι να παρουσιάσουν αυτά τα κλασσικά κομμάτια σε νέο κοινό και να αναδείξουν την διαχρονικότητά τους.
Ο δίσκος τους θα κυκλοφορήσει επισήμως στα ράφια των δισκοπωλείων στις 23 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, οι δύο καλλιτέχνες ετοιμάζουν μια μεγάλη συναυλία μέσα στο φθινόπωρο στη Νέα Υόρκη για την προώθησή του. Πριν από λίγες ημέρες, ο Bennett και η Gaga έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο από το κομμάτι τους «Αnything Goes», ενώ τον Ιούλιο εμφανίστηκαν ζωντανά σε ένα ντουέτο - έκπληξη στο τζαζ φεστιβάλ του Μόντρεαλ στον Καναδά.
Ο συγκεκριμένος δίσκος θα αποτελέσει και ένα κρας τεστ για τη Gaga, η οποία θα έχει την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητες στη τζαζ μουσική, που ήταν άλλωστε και ο τομέας των σπουδών της, προτού την παρασύρει η ποπ μουσική σκηνή του Μανχάταν.












No comments:

Post a Comment