Friday, September 19, 2014

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΚΑΚΑΛΙΑΓΚΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

ellinas-dj-norvigia-thema-k
Της Βίκυς Δέτσικα
Τα πρώτα του μουσικά ακούσματα τα είχε μέσα στην οικογένειά του. Ο πατέρας του Άλκης Κακαλιάγκος, ιδρυτικός μέλος και  μουσικοσυνθέτης του θρυλικού συγκροτήματος «Olympians» ήταν αυτός που του μετέδωσε το πάθος για την μουσική. Έτσι λοιπόν ο Λεωνίδας Κακαλιάγκος, άρχισε να μαθαίνει τη μουσική από τα πρώτα χρόνια της σχολικής του ηλικίας μέσα από ιδιαίτερα μαθήματα, ενώ αργότερα στην ηλικία των επτά χρόνων ξεκίνησε σπουδές πιάνου και μουσικής θεωρίας στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
«Φυσικά και έπαιξε σπουδαίο ρόλο ο πατέρας μου ως γνωστός μουσικοσυνθέτης του θρυλικού συγκροτήματος OLYMPIANS», δηλώνει στην «Κ» ο Λεωνίδας Κακαλιάγκος. Ωστόσο, όπως λέει, η αγάπη του για τη μουσική καλλιεργήθηκε με το χρόνο.
Από τη δεκαετία του ‘90
dj-norvigiaΜεγαλώνοντας, ο Λεωνίδας Κακαλιάγκος και έχοντας, ως συλλέκτης βινυλίων, μία τεράστια δισκοθήκη, αρχίζει τις εμφανίσεις του σε γνωστά club της πόλης με το καλλιτεχνικό όνομα DJ Leoni. Η αναγνώριση του ως DJ είναι πια δεδομένη αφού τον καλούν από μαγαζιά και πάρτυ σε όλη τη Θεσσαλονίκη για να ψυχαγωγήσει τους νέους με τους new wave ήχους του. «Είναι τόσα πολλά τα κλαμπ που έχω παίξει, αλλά θα αναφέρω για μια ακόμη φορά αυτά που είναι αξέχαστα για πολλούς Θεσσαλονικείς και για εμένα. Το “SPLENDID” και το “COCOS”», αναφέρει ο DJ Leoni. Εκεί, o disc jockey παίζει μουσική το ’91, ’92 και το ’93. Μάλιστα το 1993 ξεκινά και η άνθηση της ACID HOUSE και μετέπειτα TECHNO σκηνής
Στην συνέχεια εμφανίζεται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας άλλες φορές ως Special guest και άλλες φορές ως support με μεγάλα ονόματα παραγωγών από την διεθνή ηλεκτρονική χορευτική μουσική σκηνή. Το 1996 πραγματοποιεί LIVE εμφανίσεις σε μεγάλα μουσικά event του DMC HELLAS σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ενώ το 1998 εμφανίζεται ως Special guest DJ σε ένα από τα μεγαλύτερα party της Γερμανίας [UNITY OF THE UNDERGROUND]σε Δρέσδη και Βερολίνο, στο οποίο συμμετείχαν μεγάλα ονόματα από την Ευρωπαϊκή σκηνή της.
«Από μικρός είχα το μεράκι να κάθομαι στο πιάνο και αργότερα στο synthesizer και να συνθέτω μουσική», τονίζει  ο Θεσσαλονικιός DJ  ο οποίος με το πέρασμα των χρόνων έκανε την προσωπική του δισκογραφία. Το 1999 δημιουργεί το project DJ LEONI’S Oxi +de ξεκινώντας μόνος σε παραγωγές και σε προώθηση του ήχου του κυκλοφορώντας ως Promo CD το CONTACT EP σε ύφος μινιμαλιστικό [Electro, Techno]. Έκτοτε, η  πορεία του στα live και στη δισκογραφία συνεχίζεται ανοδικά…
Η ζωή στη Νορβηγία
Ο Λεωνίδας Κακαλιάγκος έχοντας κάνει τόσα μουσικά βήματα και ακόμη περισσότερα μουσικά ταξίδια αποφασίζει να αφήσει την Ελλάδα για μία άλλη χώρα πιο ανοιχτή στις πρωτοπόρες ιδέες του. Έτσι το 2012 πηγαίνει στο Όσλο. Άλλωστε εκεί βρήκε και το έτερον του ήμισυ, τη γυναίκα του, η οποία είναι Νορβηγίδα. «Η Νορβηγία είναι πανέμορφη και το Όσλο όπου ζω με εκφράζει αφάνταστα σαν καλλιτέχνη», υπογραμμίζει o DJ Leoni , ο οποίος αμείβεται πολύ καλύτερα για την τέχνη του, απ’ ότι αν θα έπαιζε στην Ελλάδα.
Στο Όσλο, ο DJ Leoni έχει τη δική του εταιρεία, την «UNDERGROUND LESSONS RECORDS», ως ελεύθερος επαγγελματίας μουσικός παραγωγός/ DJ. Ακόμη, συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο του Όσλο, ως τεχνικός σκηνής, αλλά και με διάφορα Φεστιβάλ.
Κάποιες φορές νοσταλγεί την οικογένειά του και τους φίλους του στη Θεσσαλονίκη ωστόσο δεν θέλει να επιστρέψει γιατί όπως επισημαίνει: «Από ότι θυμάμαι, πολλούς από τους καλούς DJs, τους τρώει η στασιμότητα της πόλης». Επόμενοι στόχοι του κορυφαίου DJ Leoni είναι να κάνει κάποια ταξίδια που σχεδιάζει αλλά και η δημιουργία ενός νέου άλμπουμ, που θα περιέχει  κάποια singles που έχει ήδη κυκλοφορήσει.
Παρόλο που έχει πραγματοποιήσει τόσα live και έχοντας παράγει ένα μεγάλο έργο δισκογραφικά, ο Λεωνίδας Κακαλιάγκος , δεν θα πάψει ποτέ να βρίσκει συναρπαστική τη δουλειά του καθώς όπως τονίζει: «Με γοητεύει το πώς μπορεί ο τρόπος μετάδοσης της μουσικής να επηρεάσει τον καθένα μας διαφορετικά».

No comments:

Post a Comment