Tuesday, September 2, 2014

ΟΙ 10 ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

aristotelis-1
Μια φανταστική και πρωτότυπη έρευνα διεξήγαγε το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), ένα από τα διασημότερα πανεπιστήμια του κόσμου, ανακαλύπτοντας τους διασημότερους ανθρώπους του πλανήτη.
Το MIT, λοιπόν, συγκέντρωσε και ανέλυσε δεδομένα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό σε όλον τον πλανήτη από το 4000 π.Χ. εώς το 2010, στο πλαίσιο του προγράμματος Pantheon του Media Lab του MIT. Έτσι, μέσα στο πρόγραμμα μπορεί το κοινό να δει τόσο τους διασημότερους ανθρώπους γενικότερα, όσο και σε διάφορες ειδικές κατηγορίες-επαγγέλματα, όπως είναι ποδόσφαιρο, τέχνη, πολιτική, ηθοποιία, μουσική, επιστήμη μέχρι και πορνοστάρ. Επίσης, με μερικά κλικ στην ιστοσελίδα του προγράμματος  ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί μέσα στον χρόνο και τη γεωγραφία, μαθαίνοντας, για παράδειγμα, ποιες είναι οι επιδόσεις της Βραζιλίας (κυρίως σε παραγωγή ποδοσφαιριστών) ή της Λευκορωσίας (σε πολιτικούς). Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το MIT διάσημος θεωρείται κάποιος αν υπάρχει σελίδα στη Wikipedia με το όνομά του σε περισσότερες από 25 γλώσσες.
Φυσικά, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, τη 10αδα των διασημότερων ανθρώπων στον κόσμο κοσμούν με την παρουσία τους 6 ελληνικές προσωπικότητες, και μάλιστα καταλαμβάνουν και τις 2 πρώτες θέσεις (Αριστοτέλης & Πλάτωνας) γεγονός πολύ τιμητικό για τη χώρα μας. Εθνολογικά η Ελλάδα καταλαμβάνει την 12η θέση (129 προσωπικότητες), με τη πρωτιά να ανήκει πανηγυρικά στις Η.Π.Α (2137 προσωπικότητες), 2ο το Ηνωμένο Βασίλειο (1102 προσωπικότητες) και 3η η Γαλλία (851 προσωπικότητες).
Οι 10 διασημότεροι άνθρωποι 
  1. Αριστοτέλης
  2. Πλάτων
  3. Χριστός
  4. Σωκράτης
  5. Μέγας Αλέξανδρος
  6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι
  7. Κομφούκιος
  8. Ιούλιος Καίσαρας
  9. Όμηρος
  10. Πυθαγόρας

No comments:

Post a Comment