Tuesday, April 10, 2012

Το 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μουσικής Εκπαίδευση​ς στη Θεσσαλονίκ​η

Από τις 15 έως και τις 20 Ιουλίου 2012, θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες του 30ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση...

(ISME - International Society for Music Education) που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) με την ISME.

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη βοήθεια πολλών συνεργαζόμενων φορέων της πόλης και της χώρας.

Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι συνυφασμένο με τον Ελληνικό Πολιτισμό και την σημαντική του παρακαταθήκη στην Παγκόσμια Μουσική Κοινότητα.Τίτλος του "Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους προς τις παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες".

Βασικοί άξονές του είναι μεταξύ άλλων η Μουσική Παιδεία και ο ρόλος της Μουσικής στην πορεία της Ανθρωπότητας, τα Μουσικά Περιβάλλοντα και η Μουσική Διδασκαλία - Μάθηση, η Δόμηση και Αποδόμηση των Φιλοσοφιών για τη Μουσική Εκπαίδευση, η Μουσική Ψυχολογία και η φύση της Μουσικής Εμπειρίας.

Για το σκοπό αυτό, αναμένεται να παραβρεθούν στην Θεσσαλονίκη περισσότεροι από 1500 επιστήμονες και σύνεδροι από 70 χώρες, καθώς και πάνω από 1000 μουσικοί, μέλη των 80 καλλιτεχνικών σχημάτων από 45 χώρες του κόσμου που πλαισιώνουν το πρόγραμμα του συνεδρίου.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, στηρίζει τη σημαντική αυτή διοργάνωση και σχεδιάζει ανοικτές συναυλίες στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, με τη συμμετοχή συγκροτημάτων που θα βρεθούν στην πόλη, με αφορμή το συνέδριο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για την παρακολούθηση του Συνεδρίου, κατόπιν επικοινωνίας με την γραμματεία της Ε.Ε.Μ.Ε. στην ηλεκτρονική διεύθυνση isme2012@eeme.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στο τηλεφωνικό νούμερο 6939 560404.

No comments:

Post a Comment