Thursday, April 19, 2012

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012


*Τρεις ταινιες εκανε με τον Μελ Μπρουκς ο Ανδρεας Βουτσινας:Οι τρελλοι παραγωγοι-Οι δωδεκα καρεκλες-Η ιστορια του κοσμου.

*Τραγουδια για ξενοδοχεια:Heartbreak hotel/Honeymoon hotel/Grand hotel/Blue hotel/There’s a small hotel/Broadway hotel/Waterfront hotel/Little hotel room/Hotel happiness/Hotel California/Pennsylvania 6-5000.

*18 Ιουνιου 1939 γεννηθηκε στην Αθηνα ο Γιωργος Μαρινος.Σημερα κατοικει στο Νέο Βουτζα Αττικης.

*Οι παλιοι κινηματογραφοι της Θεσσαλονικης:Κρονος-Πανθεον-Ιλιον-Ηλυσια-Διονυσια-Πατε-Απολλων-Ολυμπια-Ιντεαλ-Ριβολι-Αελλω-Ρεξ-Θυμελη-Ανατολια-Κλειω-Ναυαρινο.

*300 τραγουδια που μιλουν για την Θεσσαλονικη εντοπισε και παρουσιαζει στο βιβλιο του 1992 «Η Θεσσαλονικη στο ελληνικο τραγουδι» ο Γιωργος Λεκακης.

*Νικος Αβαγιανος,γεννηθηκε στις 17 Ιουλιου 1951 στην Αθηνα.Σημερα ζει και τραγουδα στην Θεσσαλονικη.

*Παρουσιαζαν στον Α-103 «Μερα είναι θα περασει» η Γιαννα Δημηνα,Night Tracks από τον Αντενα ο Σωτηρης Βακαρος.

*Το 1896 συνδεθηκε σιδηροδρομικα η Θεσσαλονικη με την Αλεξανδρουπολη.

*Στην Θεσσαλονικη γεννηθηκε η Πιτσα Παπαδοπουλου.

*Από το 1976 λειτουργουσαν στην Θεσσαλονικη τα κλιμακια της ΕΤ1 και ΕΤ2 τα οποια εδιναν ειδησεις κάθε μερα στην Αθηνα από την Β.Ελλαδα.Στο πρωτο ηταν οι Τερενς Κουικ-Βαγγελης Παντελιδης και στο δευτερο οι Γιαννης Λογοθετης-Λευτερης Κογκαλιδης.Απο τις 14 Δεκεμβριου 1988 συγχωνευονται τα κλιμακια και δημιοργειται με ,κατά καιρους,γενικους διευθυντες τους Θαναση Δερμανη,Νικο Μπακολα,Γιαννη Νικολοπουλο,Μιχαλη Αλεξανδριδη,Δημητρη Κατσαντωνη,Νικο Κουρτη(για λιγο),Θαλεια Ιωαννιδου και κωστα Μπλιατκα η ΕΡΤ 3

No comments:

Post a Comment