Wednesday, April 18, 2012

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012


*Πραγματικα μεγαλος ερμηνευτης και γνησιος αυθεντικος εκφραστης του λαικου τραγουδιου ο Δημητρης Μητροπανος,που απο χθες θρηνει ολη η Ελλαδα.
*Η χθεσινη νεροποντη  δεν σταθηκε ικανη  να μειωσει την προσελευση στο Βαφοπουλειο για τον Τζην Κελλυ.Η αιθουσα γεμισε  και πλημμυρισε απο νοσταλγια...
*ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ,ο ορος αυτος για τηλεοπτικα νεα χρησιμοποιηθηκε για πρωτη φορα στον κυριακατικο Ελληνικο Βορρα το 1966,με ειδησεις απο την ιδιωτικη τηλεοραση Θεσσαλονικης του Στελιου Πανετσου  και ξενων σταθμων οπως της RAI,που βλεπαμε τοτε καθαρα στην ασπρομαυρη μικρη οθονη.
*Στο τελος της δεκαετιας του 60 χρησιμοποιηθηκε ψευδο-στερεο στις ηχογραφησεις δισκων,που γρηγορα εγκαταλειφθηκε.

*Το πρωτο επαγγελμα του Μαρκου Βαμβακαρη-εκδορευς.

*1898-ο ελληνιστης Χ. Περνο ηχογραφει με κυλινδρικο γραμμοφωνο στη Χιο 114 δημοτικα τραγουδια.

*Ιδρυτικος πατερας του ροκ ν ρολλ στην Βρετανια θεωρειται ο Anthony Newley,που επαιξε στην ταινια του 1948 «Ολιβερ Τουιστ».Μαζι με τον Λαιονελ Μπαρτ εγραψαν τα μιουζικαλ Stop the world/I want to get off (απ οπου βγηκε η επιτυχια What kind of fool am I) και The roar of greasepaint/the smell of the crowd ).Εγραψαν για την Shirley Bassey «Goldfinger».

*Συναυλια εδωσε τον Σεπτεμβριο του 1973 στην Θεσσαλονικη ο Ντεμης Ρουσσος.Στο πρωτο μερος τραγουδησαν με καλλιτεχνικο διευθυντη τον Τακη Αθηναιο οι Μιχαλης Βιολαρης,Μαρω Δημητριου,Ελπιδα,Σουλα Κοψινη,Νελλη Μανου,Μιλλυ,Ξανθη Περρακη,Φρυνη.Κομπερ ηταν ο Νικος Μαστορακης.

*Από 23-25 Οκτωβριου 2005 το Χιλτον Αθηνων φιλοξενησε το ετησιο συνεδριο του National Association of Broadcasters.Απο ελληνικης πλευρας μιλησαν ο Μιχαλης Τσαουσοπουλος ( Dee Jay 95,2 ) και η Ξενια Κουρτογλου ( Focus ).

*Στις 28 Οκτωβριου 1992 η Χουιτνευ Χιουστον θα τραγουδουσε στο Σταδιο Ειρηνης και Φιλιας στην Αθηνα.

*Το 1973 ο πρωτος υπευθυνος εξωτερικων μεταδοσεων του ΕΙΡΤ ηταν ο Ηλιας Διβολης.

*Συναυλια στο Αλεξανδρειον Μελαθρον Θεσσαλονικης το 1975 με τους New Olympians,Uptight,Ροκ Γκρουπ Συν Ένα,Στυλιστες,Εξαγγελους,Επικουρους και τον Μπαμπη Μητακη.

*1966-αρχιζει εκπομπες ο ιδιωτικος σταθμος Τηλεορασις Θεσσαλονικης.

*Το 1972 τα ΙΧ ειχαν κασετες και 8 τρακ.

*Απο 13-15 Ιουλιου 1973 η Ολυμπιαδα Τραγουδιου στο Παναθηναικο Σταδιο με κομπερ τον Γιωργο Οικονομιδη και καλλιτεχνικο διευθυντη τον ιμπρεσαριο Τακη Καμπα.

No comments:

Post a Comment