Monday, April 23, 2012

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012



*Υπεροχη,ζεστη μερα η χθεσινη που ωθησε χιλιαδες Θεσσαλονικεις να κατευθυνθουν προς παραλιες και ταβερνες.Δοκιμασαμε τις λιχουδιες της χασαποταβερνας "Ανεστης" στον δρομο της Περαιας,που δεν απογοητευσαν κανεναν,οπως και οι τιμες προσαρμοσμενες στην κριση.
*Διακοπτει το 2010 την λειτουργεια του τμηματος δισκογραφιας η εταιρεια της Θεσσαλονικης Smile Productions and Records
*Οι "Αμπαρες" του Σαραντη Σαλεα  ειναι ηδη το τραγουδι του καλοκαιριου.
*Και Σακης Ρουβας και Νοτης και αλλοι πολλοι εμφανιζονται αυτη την εποχη στην Θεσσαλονικη.
*3 και 4 Μαιου στο Μεγαρο Μουσικης Θεσσαλονικης ο Διονυσης Σαββοπουλος.


*Εξαιρετικο ιταλικο τραγουδι του 1955 το Na voce na chittara e o poco e luna(μια φωνη,μια κιθαρα και λιγο φεγγαρι),που ηχογραφησαν τοτε και αργοτερα οι Ugo Calise,Roberto Murolo,Teddy Reno και αλλοι.

*Στις 20 Μαρτιου 1995 στην Αθηνα(Αττικον) και την επομενη στη Θεσσαλονικη (συνεδριακο «Ιωαννης Βελλιδης»)οργανωσε συναυλια της Dionne Warwick ο Star FM.


*Σημαντικος βιοτοπος για αρπακτικα πουλια είναι το δασος της Δαδιας,κοντα στο Σουφλι.Μονο εκει θα δειτε Μαυρογυπες.

*Θερμοκρασια 37 βαθμων εχουν τα νερα στα Λουτρα Λουτρακιου(Ποζαρ) στην Αριδαια,πουλειτουργουν από τα χρονια του Μεγαλου Αλεξανδρου.Εδω βρεθηκαν κεραμικα νεολιθικης εποχης 4.000-6.000 χρονων) και απολιθωματα ζωων 10.000-120.000 χρονων.

*Το 1995 το Ραδιο Ξανθη ΕΠ Ε ειχε την αποκλειστικη διαθεση για την Ελλαδα και Κυπρο μιας σειρας εξαιρετικων προγραμματων από τις ΗΠΑ,όπως:Open House Party/Party On-Line/Street Jam/Seventies Party/Urban Mix/Super Mixx/Planet Z Mixx/

*Μια αγνωστη αλλα συναρπαστικη ερμηνεια της Haale Berry ,που εσαρκωσε στην δεκαετια του 90 την ηθοποιο Dorothy Dandridge και την τραγικη ζωη της στο ντοκυμανταιρ Introducing Dorothy Dandridge .Η ηθοποιος είναι γνωστη από την μοναδικη ταινια της Carmen Jones.Γι αυτό τον ρολο ηταν και η πρωτη ΑφροΑμερικανιδα που ηταν υποψηφια για Οσκαρ καλυτερης ηθοποιου.Πεθανε μολις 42 χρονων.

No comments:

Post a Comment