Sunday, April 15, 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012


*Στις 3 Σεπτεμβριου 1960,8μμ,ο Κωνσταντινος Καραμανλης εγκαινιαζει στο περιπτερο της ΔΕΗ,στην Διεθνη Εκθεση Θεσσαλονικης,τον πρωτο ελληνικο σταθμο τηλεορασης.Εγινε με την τεχνικη υποστηριξη της Philips,του ΕΜΠ και της αμερικανικης βασης στο Ηρακλειο.Στην μικρη οθονη εμφανιστηκαν οι Βασιλης Καζαντζης,Νικυ Γιακοβλεφ,Μαιρη Λω,Αλκης Στεας,Γιωργος Οικονομιδης,Ραλλου Μανου και η Ελσα Παπαστεργιου,γνωστη αργοτερα ως Λιτσα Φωκιδου,που τοτε εργαζοταν στις δημοσιες σχεσεις της ΔΕΗ.Οι πρωτες διαφημισεις:σοκολατες Παυλιδου,Χλωρινη-Κλινεξ,τα πρετ α πορτε Μηναιδη-Φωτιαδη,η καπνοβιομηχανια Ματσαγγου.Το προγραμμα,που εβλεπαν σε ακτινα 45 χλμ,κρατησε 22 μερες,οσο και η ΔΕΘ.

*Το 1962 η ΔΕΗ δημιουργει στην Αθηνα(Χαλκοκονδυλη 28) ένα στουντιο και μεταδιδει κωμωδιες με τους Χονδρο-Λιγνο,ντοκυμανταιρ,κλπ Συντομα αντιδρα το ΕΙΡ και ο σταθμος της ΔΕΗ κλεινει.

*Τον Σεπτεμβριο του 1964 γινονται οι γαμοι του Κωνσταντινου με την Αννα Μαρια και συνεργεια από την Δανια και Ιταλια στηνουν πομπους στον Λυκαβητο.Τεχνικοι του ΕΙΡ μεταφερουν πομπο στο Ζαππειο και μεταδιδουν επικαιρα-ντοκυμανταιρ και την γαμηλια τελετη.

*Στις 21 Φεβρουαριου 1965 το ΕΙΡ κανει την πρωτη δοκιμαστικη εκπομπη από το Ζαππειο,με πρωτεργατες τους Γιωργο Καρτερ,Γ.Αναστασοπουλο,Γ.Δαμπαση.Επισημα,το κανονικο προγραμμα αρχιζει στις 23 Φεβρουαριου με παρουσιαστρια την Ελενη Κυπραιου.

*Στις 27 Φεβρουαριου 1966 ξεκινα ο σταθμος ΥΕΝΕΔ .Οι πρωτοι συντελεστες Νικος Μαστορακης,Ιων Μοσχονας,Βασιλης Αλεξακης,Νικος Περρακης,Γιωργος Πανουσοπουλος,κα

No comments:

Post a Comment