Thursday, November 24, 2011

ΑΡΧΙΣΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Αρχίσαν τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011 οι ξεναγήσεις σχολείων στον πολυχώρο της ΕΡΤ3 στη ΔΕΘ (Τομέας Α11: Κύτταρα, βόρεια πύλη), με σκοπό την ενημέρωση για την ιστορία της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου.
Στο πλαίσιο των ξεναγήσεων πραγματοποιούνται προβολές ντοκουμέντων και φιλμ αρχείου για το Ράδιο Τσιγγιρίδη (1928) και για τη χρονικά πρώτη τηλεοπτική εκπομπή, που βγήκε στον αέρα στην Ελλάδα, το 1960, από τη Δ.Ε.Θ.
Επίσης, στον μουσειακό χώρο της ΕΡΤ3 φιλοξενείται έκθεση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συσκευών και μηχανημάτων άλλων εποχών, ενώ υπεύθυνοι της ΕΡΤ3 θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τη λειτουργία της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου σήμερα.
Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος των ξεναγήσεων σχολείων στον πολυχώρο της ΕΡΤ3, ο Γενικός Διευθυντής Κώστας Μπλιάτκας, ο οποίος εισηγήθηκε το πρόγραμμα, επισημαίνει: «Καλούμε τους νέους και τους εκπαιδευτικούς να μάθουμε μαζί την ιστορία της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου σε έναν ιδιαιτέρως σημαντικό χώρο, ο οποίος αποτέλεσε τον προπομπό για τα αφιερώματα της ΕΡΤ3 ενόψει της συμπλήρωσης, το 2012, εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Η σημασία του προγράμματος αυτού αποκτά ξεχωριστή βαρύτητα, καθώς συνδυάζει την ιστορία των μέσων επικοινωνίας με την ιστορία της πόλης.
Η ΕΤ3 προχωρά σε μία σειρά νέων παραγωγών με αφορμή την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας την ιστορική σημασία του τόπου. Ντοκιμαντέρ και τηλεταινίες για τη Θεσσαλονίκη είναι η ανάδειξη της ιστορίας της πόλης, αλλά και η ενίσχυση της μάχιμης κινηματογραφίας. Παράλληλα, ερευνούμε το που πηγαίνει οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, και τεχνολογικά η Βόρεια Ελλάδα και μοιραζόμαστε γνώσεις και εμπειρίες όχι μόνο με το τηλεοπτικό κοινό, αλλά και με το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, τους νέους».

No comments:

Post a Comment