ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Thursday, December 2, 2010

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

*Πριν από το synthesizer υπηρχε το musitron.
*Θα ηταν ο μουσικος υμνος των πεθερων το Mother-in-law,Νο 1 το 1961 στις ΗΠΑ για τον Ernie K-Doe,αν οι στιχοι δεν ελεγαν ότι την πεθερα την εστειλε ο κατω κοσμος η κολαση.Η μπασα φωνη που λεει mother-in-law στο τραγουδι ανηκει στον Benny Spellman.
*Jerry Fuller, συνεθεσε το Travellin’ man για τον Sam Cooke, αλλα κατεληξε στον Rick Nelson.που το εκανε Νο 1 το 1961.
*Θαυμαστες της μουσικης του Ρου Ορμπισον ηταν οι Beatles,Bob Dylan,Bruce Springsteen.
*Running scared,το εγραψε ο Roy Orbison με τον συνεργατη του Joe Melson σε πεντε λεπτα.Ο Orbison πηγαινε στο ιδιο πανεπιστημιο με τον Pat Boone.
*Χαρη στον φιλο του τραγουδιστη Jackie Wilson ο Bobby Lewis εγινε επαγγελματιας τραγουδιστης.Η μεγαλυτερη επιτυχια του Tossin’ and turnin’,Νο 1 το 1961.
*Από την ταινια GI Blues προερχεται το Wooden heart,διασκευη του γερμανικου Muss I denn,που πρωτος ερμηνευσε ο Elvis Presley,αλλα επειδη υπηρχε μονο σε δισκους 33 στροφων εγινε επιτυχια από τον Joe Dowell σε δισκους 45 στροφων.
*Το Michael ,που εκαναν Νο 1 οι Highwaymen ηταν παραδοσιακο,φολκλορικο τραγουδι του 19 ου αιωνα.Το τραγουδουσαν οι σκλαβοι που ζουσαν στα νησια κοντα στην ακτη της και ταξιδευαν καθημερινα με καικια απεναντι για να εργαστουν.
*Το 1958 γεννηθηκε η Tivoly melody που εγινε Take me dreaming,μετωνομαστηκε Nicolette και το 1960 με τιτλο Kalkutta liegt am Ganges εγινε επιτυχια στην Γερμανια από την ορχηστρα Werner Muller.To 1961 με τιτλο Calcutta το ανεβασε στο Νο1 των ΗΠΑ η ορχηστρα του Lawrence Welk.
*Οι μεγαλες επιτυχιες του Chubby Checker ηταν τραγουδια για χορους,όπως limbo,popeye,Fly,Hucklebuck,Pony. Το Pony time(1960) ηταν διασκευη τουBoogie woogie,συνθεση του 1928 του Clarence «Pinetop» Smith.
*Η επιτυχια του Ελβις Πρισλευ Surrender(1961) είναι διασκευη του ιταλικου Torna a Sorrento,δημιουργια του 1911.
*Blue moon ηταν το μοναδικο τραγουδι των Rodgers και Hart που εγινε επιτυχια (1934)χωρις να εχει σχεση με το Θεατρο η τον κινηματογραφο.Ο αρχικος τιτλος ηταν Make me a star,μετα εγινε The bad in every man πριν καταληξουν οριστικα στο Blue moon.Στην ταινια An American werewolf in London (1980) ακουγονται διαφορα τραγουδια moon.Στις πρωτες σκηνες ακουγεται το Blue moon με τον Bobby Vinton και στο τελος του φιλμ το ιδιο τραγουδι με τους Marcels.

No comments:

Post a Comment