Wednesday, May 27, 2020

Θεσσαλονίκη: Αλλαγές στην Κοινότητα Σουρωτής Σειρά παραμβάσεων με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, πραγματοποίησε το τελευταίο χρονικό διάστημα η Κοινότητα Σουρωτής με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Θωμά Ασλάνη αντικαθιστώντας φθαρμένες πινακίδες σε αρκετούς δρόμους του οικισμού αλλά και μεριμνώντας για τον καθαρισμό και καλλωπισμό του περιβάλλοντα χώρου όλων των στάσεων λεωφορείων του ΟΑΣΘ που υπάρχουν στην Κοινότητα.

Συγκεκριμένα, καθώς σε αρκετούς δρόμους του οικισμού οι πινακίδες με την σήμανση STOP είχαν ξεθωριάσει, κυρίως λόγω της πολυκαιρίας, έπρεπε άμεσα να αντικατασταθούν, έτσι ώστε να γίνεται ομαλά η ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων. Υπήρχαν μεγάλες δυσκολίες για να βρεθεί τρόπος αντικατάστασης των φθαρμένων πινακίδων λόγω της γραφειοκρατίας, αφού για την Κοινότητα Σουρωτής δεν υπάρχει όπως είναι γνωστό επίσημη συγκοινωνιακή μελέτη.
Το πρόβλημα ωστόσο ξεπεράστηκε σε απόλυτη συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Τσολάκη που διαπιστώθηκε το έλλειμμα της μελέτης, το οποίο και αποτελεί πλέον αίτημα από τον Πρόεδρο κο κ.Θωμά Ασλάνη, με στόχο άμεσα να προχωρήσει μία σωστή και ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη για τις σημάνσεις του Κ.Ο.Κ. σε όλη την Κοινότητα (παλιό και νέο Σχέδιο).
Το προηγούμενο δε χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκε και καθαρισμός των στάσεων του ΟΑΣΘ που υπάρχουν στην Κοινότητα. Όπως είναι γνωστό, στα όρια της Κοινότητας Σουρωτής επί της Επαρχιακής Οδού Νέο Ρύσιο-Βασιλικά, από την 22η έως την 33η, υπάρχουν 8 στάσεις του ΟΑΣΘ, οι οποίες εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό της περιοχής, ενώ μία ακόμη στάση λειτουργεί στο δρόμο προς τον Άγιο Αντώνιο. Η εμφάνιση χόρτων καθώς και τα σκουπίδια που ορισμένοι “φρόντισαν” να ρίξουν στους χώρους τους, παρεμπόδιζαν την ομαλή παραμονή και αναμονή των επιβατών. Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινότητας Σουρωτής οι συγκεκριμένες στάσεις καθαρίστηκαν, έγινε κοπή χόρτων και καλλωπισμού του περιβάλλοντα χώρου.

No comments:

Post a Comment