Sunday, May 31, 2020

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ


 Αλεξία Καλαϊτζή
Ο 33χρονος Απόστολος Παπαποστόλου πειραματίζεται και εξελίσσει συνεχώς τον ήχο του, έχοντας ήδη βάλει την υπογραφή του σε μεγάλα μουσικά πρότζεκτ.
Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη και πλέον διαγράφει μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στο Λος Άντζελες, όπου συνεργάζεται με ηχηρά ονόματα της ελληνικής και ξένης δισκογραφίας στη σύνθεση και την παραγωγή μουσικής. Ο Απόστολος Παπαποστόλου ήταν τεσσάρων ετών όταν πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης για να μάθει μουσική και απότε δεν σταμάτησε ποτέ να παίζει με νότες και μουσικά όργανα. Από τα θρανία του ωδείου, στη σκηνή του Rockwave Festival και από τα έδρανα του Berklee College of Music στα μεγάλα μουσικά στούντιο του Λος Άντζελες, ο νέος μουσικός δεν σταματάει να πειραματίζεται, να μαθαίνει και να εξελίσσει τον ήχο του εναλλάσσοντας με επιτυχία τους διαφορετικούς ρόλους που αναλαμβάνει γύρω από τη μουσική. Στα 33 του χρόνια έχει βάλει ήδη την υπογραφή του σε πολλά και σημαντικά πρότζεκτ δίπλα σε σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως οι ΜΠΛΕ και ο εξαιρετικός συνθέτης, Γιώργος Καλλής και έχει κατακτήσει τις πρώτες του διακρίσεις.

Ποια είναι τα πρόσφατα επαγγελματικά σας βήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό;
Παρότι ζω στην Αμερική τα τελευταία έξι χρόνια, διατηρώ καλλιτεχνικούς δεσμούς με την Ελλάδα με κάθε ευκαιρία που μου δίνεται. Αρχίζοντας με αντίστροφη χρονολογική σειρά, στις 3 Απριλίου κυκλοφορήσαμε το “Όπου πας” με τους Άνυα, το συγκρότημα μας με τον τραγουδιστή Θωμά Βλιαγκόφτη. Το βίντεο κλιπ που το συνόδευσε ήταν μια σύμπραξη εξαιρετικών ταλέντων του κινηματογραφικού χώρου, όπως ο σκηνοθέτης Λάζαρος Θεοδωρακόπουλος, ο κινηματογραφιστής Θεόδωρος Τζάρτος και ο μοντέρ Νάσος Γκατζούλης (εξαιρετικός σκηνοθέτης επίσης, δείτε το “Tim of the Jungle”). Στις 27 Μαρτίου κυκλοφόρησε το soundtrack της Ρωσικής ταινίας “Lev Yashin. The dream goalkeeper”, στο οποίο συμπεριλήφθη και το τραγούδι “Mon premier amour”, το οποίο συνέθεσα για την ταινία. Ερμηνεύθηκε από την υπέροχη φωνή της τραγουδίστριας και ηθοποιού Ελίζας Γεροντάκη, η οποία επιμελήθηκε και τους στίχους στα Γαλλικά. Παράλληλα, στις 13 Μαρτίου κυκλοφορήσαμε το single και videoclip “Brighter Days Ahead” με τους Federal Av, ένα κράμα soul, gospel και παλιάς καλής r&b.

Το συγκρότημα είναι ντόπιο Λος-Αντζελίτικο, νεοσύστατο και στήθηκε με αφορμή την τυχαία γνωριμία μας σε μια εκκλησία με την εκπληκτική φωνή του συγκροτήματος, τον αφροαμερικανό Cedric Clarke. Θα σας πάω ακόμα ένα μήνα πίσω, στις 9 Φεβρουαρίου, όπου κυκλοφορήσαμε το “Σ’αγάπησα Κρυφά” με τους ΜΠΛΕ. Ο
πρώτος ενικός πληθυντικού που χρησιμοποιώ οφείλεται στο ότι για όλα τα παραπάνω κομμάτια επιμελούμαι την παραγωγή, ενορχήστρωση και την ηχογράφηση των περισσότερων οργάνων - το οποίο είναι και η κύρια δουλειά ενός μουσικού παραγωγού στις μέρες μας. Επειδή μιλήσατε για τα πιο πρόσφατα, ας σταματήσω κάπου εδώ στους τρεις μήνες.


No comments:

Post a Comment