Wednesday, November 20, 2019

Ένα από τα πιο αγαπημένα ξενοδοχεία του κόσμου

Ένας ανεξίτηλος μύθος που σαγηνεύει διαχρονικά τους ταξιδιώτες


Ένα από τα πιο αγαπημένα ξενοδοχεία του κόσμου


Εδώ διασκέδαζε άλλοτε ο Φρανκ Σινάτρα και ο Φρεντ Αστέρ και ξανά εδώ έκλειναν τις άνομες συμφωνίες τους οι μαφιόζοι των ΗΠΑ.
Για το περιβόητο Hotel Nacional της Αβάνας ο λόγος, έναν ζωντανό θρύλο που συνεχίζει να απλώνει την αίγλη μιας άλλης εποχής στις δομές του.
Μπορεί πλέον να ζει περισσότερο από τον μύθο του παρά από τις υπηρεσίες που προσφέρει, αναδεικνύεται ωστόσο μονίμως στα πιο λατρεμένα ξενοδοχεία του κόσμου, σε διαγωνισμούς ταξιδιωτικών περιοδικών και ιστοσελίδων.
Το Hotel Nacional de Cuba παραμένει η μεγάλη κυρία της Αβάνας για τόσες και τόσες δεκαετίες, διατηρώντας τα μεγαλεία μιας εποχής που δεν είναι πια εν ζωή.
Ό,τι χάνει σε επίπεδο σύγχρονων ανέσεων και υπηρεσιών, το κερδίζει με την αισθητική του, το στιλ Αρ Ντεκό της δεκαετίας του 1930 δηλαδή, και τα άφθονα mojitos δίπλα στην πισίνα του!
Το επιβλητικό και διατηρητέο κτίριο της Κούβας που επιβλέπει όλη την εσπλανάδα Malecón έχει δει σίγουρα καλύτερες μέρες, αφήνοντας ωστόσο ακόμα και τα σημάδια της παρακμής του σε κοινή θέα. Η Ιστορία βλέπετε παίζει πια τον πρώτο και τελευταίο ρόλο, θυμίζοντας τους μυθικούς περιπάτους του παρελθόντος.
Στιλ και προσωπικότητα, ρετρό glamour και το δικό του μουσείο, μια πισίνα γεμάτη φοίνικες και αυθεντική κουβανέζικη διασκέδαση είναι η ισχυρή αντιπρόταση του Nacional στα σύγχρονα μεγαθήρια. Αλλά και η τεράστια συλλογή πούρων που έχει.
Ο Νατ Κινγκ Κόουλ έμενε στο δωμάτιο Νο 218, ο Σινάτρα στο 214 και ο Φρεντ Αστέρ στο 228, κι αυτό προφανώς φτάνει για ένα ξενοδοχείο που θες ακόμα καμιά 150αριά ευρώ για ένα βράδυ…

No comments:

Post a Comment