Thursday, November 28, 2019


Το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival, διοργανώνει φιλανθρωπικό δείπνο, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 8.30 το βράδυ, στο εστιατόριο Canteen, με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου “ΑΧΤΙΔΑ”. Πρόκειται για μια συνέχεια της προσπάθειας του Thessaloniki Food Festival για ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και όπως κάθε χρόνο την ενίσχυση Φιλανθρωπικών Σωματείων και Ιδρυμάτων της πόλης.
Οι διακεκριμένοι chef ambassadors του Thessaloniki Food Festival 2019, Μιχάλης Αδαμίδης, Βαγγέλης Ασημακόπουλος και Γιάννης Χατζηπαρασίδης ετοίμασαν ένα μοναδικό εορταστικό μενού, με εξαιρετικά τοπικά προϊόντα εποχής. Η αρχή θα γίνει με σούπα κάστανο με τρούφα, καβουρδισμένο αμύγδαλο και σχοινόπρασο, στη συνέχεια θα ακολουθήσει τριλογία ψητών παντζαριών με καπνιστή φέτα, σάλτσα πορτοκαλιού και τραγανό παστέλι. Το επόμενο πιάτο θα είναι ριζότο με μελάνι σουπιάς, γαρίδες, πικάντικο λουκάνικο μαύρου χοίρου και φλούδες κατσικίσιας γραβιέρας. Θα ακολουθήσουν τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με σάλτσα κόκκινου ξινόμαυρου ,κρέμα τραχανά και κονφί πράσου. Το δείπνο θα κλείσει με μους Μακεδονικού χαλβά σε σάλτσα λευκής και μαύρης σοκολάτας, αρωματισμένης με ελληνικό καφέ. Δε θα μπορούσαν να λείπουν από το τραπέζι, το κουλούρι Θεσσαλονίκης, το εξαιρετικό ελληνικό ελαιόλαδο και οι ελιές.
Σας περιμένουμε για να ανταλλάξουμε ευχές αγάπης και να δοκιμάσουμε το Θεσσαλονικιώτικο μενού που δημιούργησαν οι τρεις Chef Ambassadors του Thessaloniki Food Festival 2019. Το εορταστικό δείπνο θα συνοδεύεται από τα λευκά και κόκκινα κρασιά του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης «Η Γοργόνα» και από κρασιά της Ένωσης Οινοπαραγωγών Β. Ελλάδος.
Τιμή πρόσκλησης 35€

No comments:

Post a Comment