Saturday, November 30, 2019

Το εφτάστερο θαύμα της Σανγκάης

Όταν τα πέντε και τα έξι αστέρια δεν είναι αρκετά



Το εφτάστερο θαύμα της Σανγκάης


Το σαγόνι πέφτει αβίαστα μόλις περάσεις το κολοσσιαίο λόμπι, που καλύπτεται από το πάτωμα ως το ταβάνι από μάρμαρο και νεφρίτη και διακοσμείται με εξίσου πελώρια και εντυπωσιακά έργα τέχνης.
Και δεν είναι βέβαια το μόνο χαρακτηριστικό σημείο του υπέρλαμπρου εσωτερικού του Wanda Reign, καθένα από τα 193 δωμάτια του οποίου επιβλέπουν και μια διαφορετική άποψη της πόλης.
Με έμπνευση το κλασικό Αρ Ντεκό, το ξενοδοχείο μοιάζει με άσκηση πολυτέλειας, σαν να έβαλαν τα δυνατά τους να ξεπεράσουν κάθε ορόσημο ακρίβειας και χλιδής.
Σχεδιασμένο από το Foster + Partners, αλλά και το Heatherwick Studio, δυο πολυβραβευμένα αρχιτεκτονικά γραφεία από την Αγγλία, το Wanda Reign φτάνει πολύ μακριά για να επιδείξει την υπερπολυτέλεια των δομών του.
Παρά τη λάμψη ωστόσο, διατηρεί τη μοντέρνα αύρα του με την επίπλωση που τραβά το μάτι και σε καλεί να ανακαλύψεις κάθε χώρο του.
Άνοιξε τις πύλες του το 2016 για να ολοκληρώσει το κάδρο με τα υπερπολυτελή ξενοδοχείατης Σανγκάης και να γίνει πόλος έλξης του διεθνούς jet set.
Χρειάζονται βέβαια πολλά περισσότερα από μερικούς τόνους μαρμάρου για να πάρεις τα εφτά αστέρια. Και οι υπηρεσίες που παρέχει το Wanda Reign είναι τέτοιες που δύσκολα θα βρεις όμοιό τους στην πόλη.
Το Wanda Reign έθεσε πράγματι νέα ορόσημα στον χώρο των πολυτελών ξενοδοχείων, παραμένοντας για την ώρα αξεπέραστο…

No comments:

Post a Comment