Το Μάριμπορ είναι μία αδικημένη επιλογή για τους ταξιδιώτες και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβενίας μετά την Λιουμπλιάνα.
Επίσης, με την ευκαιρία της παρουσία σας στο Μάριμπορ επισκεφθείτε τη λίμνη Bled, ένα μαγικό τοπίο βγαλμένο από παραμύθι!
Το 2012 δέχθηκε πολύ μεγάλη διάκριση σαν πόλη, καθώς ανακηρύχθηκε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η πόλη διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας. 
Το Μάριμπορ βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ντράβα, ενώ στο γραφικό της κέντρο ο ταξιδιώτης μπορεί επισκέπτεται την πλατεία Slomskov με το πανεπιστήμιο και τον επιβλητικό καθεδρικό ναό. Ο καθεδρικός έχει εντυπωσιακό καμπαναριό που φτάνει σε ύψος τα 57 μέτρα.
You can close Ad in 5 s

Η εκκλησία των Φραγκισκάνων 

εκκλησία των Φραγκισκανών, Μάριμπορ
Ο επισκέπτης αξίζει να ξεναγηθεί στην εντυπωσιακή εκκλησία των Φραγκισκανών. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχει να κάνεις είναι η ποδηλασία στην πόλη, καθώς αποτελεί ένα φτηνό, γρήγορο και διαδεδομένο μεταφορικό μέσο και συνδυάζεται με βόλτα στα πανέμορφα στενά της πόλης.
Μία βόλτα στην πλατεία Glavni με το δημαρχείο σε αναγεννησιακό στυλ καθώς και το μνημείο για την πανώλη του 17ου αιώνα να ξεχωρίζουν. Εκεί έχετε την δυνατότητα να βγάλετε την πιο εντυπωσιακή φωτογραφία για το Instagram σας.
Μετά μπορείτε να περιπλανηθείτε στο κάστρο της Εθνικής Απελευθέρωσης, την παλιά τοξωτή γέφυρα και την παλιά εβραϊκή συνοικία. 
Πρόκειται για μία πόλη που δεν την προτιμούν οι τουρίστες, κάτι που την αδικεί γιατί πρόκειται για μία όμορφη πόλη με ιστορία και αρκετό ενδιαφέρον.
Κάθε χρόνο διοργανώνεται ένα εκ των πιο δημοφιλών φεστιβάλ κρασιού στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται κάθε χρόνο στις 2 Μαρτίου με τη τελετουργική συλλογή των καρπών. Επίσης, λέγεται, πως μπορείτε να βρείτε στη περιοχή Λεντ το παλαιότερο αμπέλι του κόσμου.
Το αποκαλούν «Παλιό Αμπέλι» και για πάνω από τέσσερις αιώνες δίνει κρασί στον κόσμο του Μάριμπορ.