Sunday, May 19, 2019


Το αρχιτεκτονικό

 αριστούργημα

 της Μήλου των

 5.500.000 ευρώ

Το υπογράφει ο αρχιτέκτονας Χρήστος Βλάχος
 και το οποίο στην κυριολεξία 
είναι χτισμένο μέσα στο έδαφος
       
Είναι αδύνατον να μην ερωτευθεί κανείς τη Gaia στα νότια της Μήλου. Πρόκειται για ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα που υπογράφει ο αρχιτέκτονας Χρήστος Βλάχος και το οποίο στην κυριολεξία είναι χτισμένο μέσα στο έδαφος, καθώς χρειάστηκαν να μεταφερθούν τεσσερισήμισι τόνοι χώματος και πέτρας από το ύψωμα ώστε να δημιουργηθεί ο χώρος δημιουργίας της βίλας.
Η Gaia, με την εκπληκτική θέα στο Αιγαίο μέχρι την Φολέγανδρο και την Κρήτη, είναι μιαεξαίσια επιτομή του μινιμαλισμού και των χρωμάτων αλλά και μία κατασκευή με μοναδικό σχήμα που -εκτός των άλλων- δένει αριστουργηματικά με το άνυδρο τοπίο του γκρεμού πάνω στον οποίο είναι τοποθετημένη. Η κατοικία, 1.100 τετραγωνικών, είναι κτισμένη σε ένα οικόπεδο 25 στρεμμάτων, σε έναν ξερό τόπο γεμάτο σχίνα και πουρνάρια, το οποίο όμως με μαγικό τρόπο συνδυάζεται αρμονικά με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού.
Χτισμένη μέσα σε σπηλιά, κάτι που σημαίνει ότι διατηρεί σταθερές και τις θερμοκρασίες, διαθέτει 7 υπνοδωμάτια, όλα τους με εσωτερικά μπάνια και με εύκολη πρόσβαση στην εντυπωσιακή πισίνα σε σχήμα «Γ», η οποία αποτελεί και την «καρδιά» των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων των φιλοξενούμενων στην οικία. Εκεί, υπάρχει ένα μοναδικής έμπνευσης ανοιχτό καθιστικό σε τετράγωνο σχήμα με καναπέδες και απίστευτη θέα προς τη θάλασσα, ενώ γύρω από την πισίνα απλώνεται ένα πολύ όμορφο, αισθητικά, ξύλινο ντεκ, κατάλληλο για χαλάρωση και ηλιοθεραπεία.
Πέρα από τους εξωτερικούς χώρους, όλη η μαγεία της αρχιτεκτονικής δημιουργίας βρίσκεται στους εσωτερικούς χώρους, στους οποίους κυριαρχεί η πέτρα, ενώ ο κατασκευαστής έχει δημιουργήσει έξι μεγάλα παράθυρα στη «στέγη» της βίλας, μέσα από τα οποία διαχέεται άπλετο σε όλους τους χώρους το υπέρλαμπρο φως του ήλιου.
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε, ότι η Gaia διαθέτει ένα πολύ όμορφο και εφευρετικό σε κατασκευή πάρκινγκ, τζάκια, κλιματισμό, κεντρική θέρμανση και γυμναστήριο, ενώ εκτός από την εντυπωσιακή πισίνα, η κατοικία απέχει με αυτοκίνητο μόλις 5 λεπτά από την κοντινότερη παραλία.
Είναι πραγματικά κρίμα που ο κατασκευαστής δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαρρύθμιση της Gaia, οι φωτογραφίες όμως της Sotheby’s International Realtyπροσφέρουν την τέλεια «εικόνα» για αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα της Μήλου. Όσο για την αγορά της, η Sotheby’s έχει τη βίλα στη λίστα των προς πώληση ακινήτων αντί του ποσού των 5.500.000 ευρώ, απευθυνόμενη κατά πρώτο λόγο στις ελιτίστικες αγορές του εξωτερικού.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

No comments:

Post a Comment