Saturday, May 18, 2019

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ



















Φιλανθρωπική Δημοπρασία Φωτογραφίας, Ελλάδα – Αρμενία, υπέρ του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης», με τίτλο “ArtKallista – Auction for Pink”, στη MYRÓ Gallery.
Ο οίκος δημοπρασιών MYRÓ Antiques House, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Άλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης», την Αρμένικη Κοινότητα, τη διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, Kallista Ivanova, τη Ρωσική εταιρία σκαφών με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, Vik Yachts και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος διοργάνωσε για ακόμη μία χρονιά μία καλλιτεχνική εκδήλωση με στόχο να στηρίξει τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στις 8 μ.μ. το φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να συμμετέχει στη φιλανθρωπική δημοπρασία φωτογραφίας που έλαβε χώρα στη MYRÓ Gallery, στην οδό Νικηφόρου Φωκά 8. Έλληνες και Αρμένιοι καλλιτέχνες εξέθεσαν τις φωτογραφίες τους σε ένα πλαίσιο καλλιτεχνικής και πολιτιστικής συνεργασίας.
Οι φωτογραφίες που διατέθηκαν προς δημοπράτηση ήταν σε διαστάσεις Α3 και τυπωμένες σε αλουμίνιο. Η τιμή εκκίνησης για όλες ήταν στα 10€, λόγω του φιλανθρωπικού σκοπού, χωρίς αυτή να αντικατοπτρίζει την πραγματική τους αξία. Με το «χτύπημα» κάθε έργου αποδόθηκε και στον αγοραστή και το αντίστοιχο πιστοποιητικό γνησιότητας του. Το 50% των χρημάτων διατέθηκε για τον φιλανθρωπικό σκοπό του Άλματος Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την ύπαρξη προαιρετικού εισιτηρίου εισόδου των 5€, ποσό το οποίο θα δόθηκε εξ’ ολοκλήρου στον οργανισμό. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα βρείτε στο www.myroauctions.gr.
Τα ονόματα των Ελλήνων καλλιτεχνών/ φωτογράφων που συμμετείχαν είναι:
1. Ευφροσύνη Βασίλαρου
2. Ελεονώρα Μπεκτασιάδου
3. Δανάη Τσουφλίδου
4. Σοφία Καμπλιώνη και Χρήστος Αθανασίου
5. Σωτήρης Κοντόπουλος
6. Θοδωρής Δημοσχάκης
7. Αγγελική Πετρίδου
8. Γιώργος Μοσχοβίτης
9. Ευθύμιος Κουρτίδης
10. Ευαγγελία Γιάνναρου
11. Παναγιώτης Τσιναρίδης
12. Κώστας Κωνσταντινίδης
13. Γιάννης Παρίσης
14. Μαρία Γαβρά
15. Ιωάννης Κυφωνίδης
16. Γιάννης Φιλιππουπολίτης
17. Κώστας Καραθανάσης
18. Εύη Δαλλίδου
19. Γιώργος Μαντάς
20. Antoine Moussa
21. Αφροδίτη Νικολάου
22. Κωνσταντίνος Πιτυκάκης
23. Παναγιώτα Κοκκίνου
24. Βασίλης Σκούντζος

Τα ονόματα των Αρμενίων καλλιτεχνών/ φωτογράφων συμμετεχόντων είναι:
1. Roza Nerkararian
2. Vardan Galstyan
3. Anna Givargizyan
4. Mariam Terzian
5. Ruzanna Haovhannisyan
6. Ara Shahumyan
7. Liana Ghukasyan
8. Setrak Abbassian
9. Luiza&Zina Dzavaryan
10. Mari Mansurian
11. Ruben Falandian
12. Selesta Baghdasaryan
13. Gohar Movseyan
14. Armen Hovsepyan
15. Armine Νoniadou
16. Shant Sevag
17. Anna Manian
18. Karapet Sahakyan
19. Sarin Aventisian
20. Vahe Saribekyan
21. Hayastan Varteresyan
22. Irini Roubenian
23. Maik Tsiligirian
24. Krikor Tsiligirian
25. Robert Anesyan
26. Manvel Matevosyan
Την ίδια ημέρα το Αρμένικο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας στο κοινό παραδοσιακά Αρμένικα χορευτικά, ενώ παράλληλα με τη φιλανθρωπική δράση και στον κεντρικό χώρο της γκαλερί (Main Room) υπήρχε στημένη η ατομική εικαστική έκθεση της μεγάλης ευεργέτιδας του σκοπού, Kallista Ivanova.
Χορηγοί της Εκδήλωσης
Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε υλοποιηθεί χωρίς τη συμβολή της μεγάλης ευεργέτιδας της εκδήλωσης, τη διεθνή καλλιτέχνη Kallista Ivanova, που στήριξε την προσπάθεια μας αυτήν, όχι μόνο από άποψη οικονομικής φύσεως, αλλά και παράλληλα, κοσμώντας τον χώρο της με τα ιδιαίτερα έργα τέχνης της, καθώς και τον σύζυγο αυτής και την εταιρία σκαφών του, Vik Yachts.
  Σε δεύτερο βαθμό, αλλά εξίσου σημαντική ήταν η συμβολή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και του καθηγητή, κ. Αθανάσιου Καΐση στη διοργάνωση και εκπόνηση της φιλανθρωπικής αυτής εκδήλωσης.
Επιχειρηματική Πρωτοβουλία από το Δικηγορικό Γραφείο “Garipis Legal Solutions” και τον δικηγόρο κ. Στέλιο Γκαρίπη
Το δικηγορικό γραφείο Garipis Legal Solutions και ο δικηγόρος κ. Στέλιος Γκαρίπης αυτοπροσώπως ενίσχυσαν έμπρακτα τον φιλανθρωπικό σκοπό του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, Άλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης, «χτυπώντας» όλες τις φωτογραφίες της δημοπρασίας, στη MYRÓ Gallery, στην τιμή των 20€, διπλασιάζοντας έτσι την τιμή εκκίνησης και παροτρύνοντας το κοινό να πράξει το ίδιο και να συνεισφέρει στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού.
Παρακάτω παρατίθεται αυτούσιο το μήνυμα του γνωστού δικηγόρου της Θεσσαλονίκης προς τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη του MYRÓ Group of Culture κύριο Σταύρο Μυρωνίδη:
«Αξιότιμε κύριε Μυρωνίδη. Κατ´αρχάς σας συγχαίρω για τη σημερινή σας φιλανθρωπική δημοπρασία. Θα ήθελα να δεχθείτε από το δικηγορικό μου γραφείο μία προσφορά 20€ για κάθε μία από τις 50 υπέροχες φωτογραφίες Αρμένιων και Ελλήνων δημιουργών. Με τιμή, Στέλιος Γκαρίπης.».
Σχετικά με το Άλμα Ζωής Νομού Θεσσαλονίκης
O Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής, Nομού Θεσσαλονίκης» είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο του οποίου τα μέλη, οι εθελόντριες και το Διοικητικό Συμβούλιο είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού. Στόχος του είναι η στήριξη των γυναικών που νοσούν και των οικογενειών τους, όπως επίσης η ενημέρωση του πληθυσμού για πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση. Το επιστημονικό έργο καθώς και τα προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Συλλόγου (κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος) και εγκρίνεται από Επιστημονική Επιτροπή. Τα γραφεία του Συλλόγου βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά 38, και οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά 9 π.μ. – 5 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.almazois.gr.
Σχετικά με την Kallista Ivanova
Η Ivanova Kallista Samvelovna είναι καλλιτέχνης από τη Ρωσία, με αρμενικές ρίζες. είναι συγγραφέας νέων τάσεων στον κόσμο της τέχνης. Η Kallista δημιουργεί ασυνήθιστους διακοσμητικούς πίνακες χρησιμοποιώντας την τεχνική του συγγραφέα και είναι επίσης ο δημιουργός μοντέρνων σχεδίων εκτυπώσεων για ρούχα, πιάτα και αξεσουάρ. Η Ivanova Kallista είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Είναι απόφοιτη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εργάζεται στον τομέα της σύγχρονης τέχνης, δημιουργώντας αποκλειστικές διακοσμητικές ζωγραφιές. Συμμετείχε σε ατομικές και διεθνείς εκθέσεις τέχνης. Η Kallista χρησιμοποιεί την τεχνική του συγγραφέα για τη δημιουργία διακοσμητικών έργων ζωγραφικής και έργα σε ένα εντελώς νέο στυλ τέχνης. Είναι ο πρόγονος μιας νέας τάσης της τέχνης. Πολλοί αρμόδιοι εμπειρογνώμονες είναι ομόφωνοι στο ότι το έργο της Kallista Ivanova είναι ένα κομμάτι, μια εικόνα τέχνης, ομορφιάς και στυλ. Ο προπάππος της Kallista ήταν διακοσμητής. Δημιούργησε μεμβράνες διακόσμησης, ζωγραφισμένους τοίχους, σχεδιασμένα σκίτσα για χαλιά και πολλά άλλα.
Για την Vik Yachts μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.vik-yachts.com.
Περισσότερα για το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος θα βρείτε στο www.ihu.edu.gr.
Σχετικά με το MYRÓ Antiques House
Ο Οίκος Δημοπρασιών MYRÓ  Antiques House προσπαθεί μέσα από τις δημοπρασίες και τις εκδηλώσεις που οργανώνει, να εδραιώσει και στην Βόρεια Ελλάδα τον θεσμό της Δημοπρασίας, όπως αυτή εννοείται και πραγματοποιείται σε χώρες του εξωτερικού, αλλά και ως απάντηση στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Η εταιρεία ηγείται ενός συνόλου δραστηριοτήτων ανάπτυξης, παραγωγής και προβολής ποιοτικής σύγχρονης τέχνης  (μέσω της MYRÓ Gallery, της πλατφόρμας γλυπτικής Greek Marble Initiative και Διεθνών Συμποσίων που φιλοξενεί και διοργανώνει) και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς μέσω δραστηριοτήτων Real Estate που περιλαμβάνουν την τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την διάθεση διακεκριμένων ακινήτων και νησιών από ιδιώτες. Ο Οίκος βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Σουρωτής – Αγίου Αντωνίου, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης.  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.myroauctions.gr.
Επιμέλεια Έκθεσης: Ειρήνη Σκούντζου
Κεντρική Επιμέλεια MYRÓ Gallery: Εύη Κυρμακίδου

www.myroauctions.gr

No comments:

Post a Comment