Friday, December 2, 2016

Οι Κυπριακές Αερογραμμές επιστρέφουν στον αέρα

CYPRUS AIRWAYS

Εκτύπωση
Οι Κυπριακές Αερογραμμές αναμένεται σύντομα να εξυπηρετήσουν ξανά τους πολίτες, καθώς όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, παρέλαβαν το πρώτο αεροσκάφος του στόλου τους.

Πρόκειται για ένα Airbus A319, που φέρει τα καινούργια χρώματα της εταιρείας και το οποίο προσγειώθηκε σήμερα, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας. 
Τη νέα μορφή της εταιρείας, καθώς και το λογότυπο, τα οποία είχαν παρουσιάσει οι Κυπριακές Αερογραμμές μας είχαν δώσει μια γεύση ήδη από τις 8 Νοεμβρίου, ανέλαβε το βρετανικό πρακτορείο «Landor». 
Το σύμβολο της ελιάς, που θεωρείται ένα από τα κύρια σύμβολα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού βρίσκεται και στη σημαία της χώρας, έχει τοποθετηθεί στην ουρά, καθώς και στους κινητήρες του αεροσκάφους. Η άτρακτος φέρει το όνομα των Κυπριακών Αερογραμμών, καθώς και το αγρινό, ένα σύμβολο συνδεδεμένο με το νησί. 
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, αυτή την περίοδο, η Διεύθυνση και  το προσωπικό, οριστικοποιούν τα επιχειρησιακά πλάνα της εταιρείας. Στα τέλη του 2016 , η εταιρεία αναμένεται να παραλάβει το Κυπριακό Πιστοποιητικό Αερομεταφορέα , ώστε να ξεκινήσει η πώληση των εισιτηρίων. 
Σημειώνεται ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές είχαν κλείσει τον Ιανουάριο του 2015, μετά την αρνητική απάντηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κομισιόν για τις κρατικές ενισχύσεις που είχε δεχθεί για χρόνια ο εθνικός αερομεταφορέας της Μεγαλονήσου. 
Στη συνέχεια, τον Ιούλιο του 2016, η εταιρεία «Charlie Airlines Ltd», μερίδιο της οποίας ανήκει στο Ρωσικό Όμιλο της S7, κέρδισε την προσφορά για το δικαίωμα της χρήσης της εμπορικής επωνυμίας των Κυπριακών Αερογραμμών για μια δεκαετία. Η συμφωνία,υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και την εταιρεία «Charlie Airlines Ltd».
Οι Κυπριακές Αερογραμμές θα έχουν ως βάση το αεροδρόμιο Λάρνακας και θα έχουν προγραμματισμένες πτήσεις προς την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, με το στόλο τους να αποτελείται από Airbus A319.

No comments:

Post a Comment