Tuesday, December 20, 2016


Σίγησε ο Βήμα FM, δεν κυκλοφορούν σημερα ΤΑ ΝΕΑ

  • Σίγησε ο Βήμα FM, δεν κυκλοφορούν αύριο ΤΑ ΝΕΑ
    Σε απεργία διαρκείας κατεβαίνουν από σήμερα οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ (Βήμα, Νέα, Βήμα FM, In.gr), καθώς το πρωί τους γνωστοποιήθηκε από τον διευθυντή του "Βήματος", Αντώνη Καρακούση ότι ο Όμιλος βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών και ως εκ τούτου δεν θα προχωρήσει στην καταβολή ούτε του 15νθημέρου, αλλά ούτε και την πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων.  
    Ζήτησε επίσης από τους δημοσιογράφους να μην εγκαταλείψουν τα Μέσα του Ομίλου -αν και αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να μη χάσουν τα δεδουλευμένα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αναλάβουν τη διαχείριση του Ομίλου οι τράπεζες, κάτι το οποίο σχεδιαζόταν για τον προσεχή Ιανουάριο και με την ελπίδα από την πλευρά της ιδιοκτησίας του ΔΟΛ ότι θα αυτό θα συμβεί με τα Μέσα σε σχετικά εύρυθμη λειτουργία.
    Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους αποφάσισαν την άμεση έναρξη κινητοποιήσεων, θεωρώντας ότι έχει αθετηθεί και η τελευταία υπόσχεση του Σταύρου Ψυχάρη σχετικά με την καταβολή ενός δεκαπενθημέρου του Αυγούστου. Όπως επίσης έγινε γνωστό, με το τέλος του έτους λήγει και η δόση ύψους 8 εκατ. ευρώ για το ομολογιακό δάνειο του ΔΟΛ και υπό τις παρούσες συνθήκες καθίσταται ανέφικτη η εξόφληση της.  
    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς του ΔΟΛ, είναι μπλοκαρισμένοι, ωστόσο θα μπορούσαν να ανοίξουν βάσει νόμου, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι μισθοδοσίες, η απόδοση φόρων και οι ασφαλιστικές εισφορές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, την προηγούμενη Παρασκευή είχαν συγκεντρωθεί τα χρήματα (σχεδόν μισό εκατομμύριο) για να καταβληθεί το 15νθήμερο, για το οποίο είχε δεσμευθεί η ιδιοκτησία.
    Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το μεσημέρι της Παρασκευής από την "Εθνική" δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί με ποσά ύψους 292.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά φόρο επί των τόκων που είχαν καταβληθεί τον Ιούνιο και πρόκειται για ποσό που θα έπρεπε να καταβληθεί στην τράπεζα στις 2 Ιανουαρίου.
    Πριν από λίγο σταμάτησε το ζωντανό πρόγραμμα του ραδιοφώνου του ΔΟΛ ("Βήμα FM"), η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" δεν θα κυκλοφορήσει αύριο, τα sites σταματούν την ανανέωση της ειδησεογραφίας τους και ουδείς γνωρίζει ποια ακριβώς -και κυρίως υπό ποιους- θα είναι η επόμενη μέρα.


    No comments:

    Post a Comment