Η Turkish Airlines, η «Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» για έκτη συνεχή χρονιά*, συνεχίζει να επενδύει σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, παρουσιάζοντας την τελευταία της καινοτομία. Το Mini Port είναι μία καθημερινή υπηρεσία μεταφοράς αποσκευών μεταξύ της περιοχής του Ταξίμ και του αεροδρομίου Ατατούρκ. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή υπηρεσία που επιτρέπει στους επιβάτες της Turkish Airlines να απολαμβάνουν την Κωνσταντινουπολη, ανεμπόδιστα χωρίς αποσκευές.
Ο κ. Ahmet Olmuştur, Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ της Turkish Airlines δήλωσε σχετικά: «Η Turkish Airlines χαρακτηρίζεται ως μία εταιρεία που εφαρμόζει σύγχρονες υπηρεσίες για το επιβατικό κοινό της. Ευελπιστούμε πως οι επιβάτες θα εξοικειωθούν με την υπηρεσία και την απρόσκοπτη χρήση των “Off-Airport”υπηρεσιών. Ο σκοπός της μοναδικής αυτής υπηρεσίας επιβατών είναι η αξιοποιήση του ωφέλιμου χρόνου έως την αναχώρηση της πτήσης τους, ώστε να εξερευνήσουν και να απολαύσουν την πόλη. Είναι μία κίνηση αμοιβαίου οφέλους τόσο για τους επιβάτες μας, ενώ συμβάλλει έμμεσα στην τουρκική τουριστική οικονομία.»
Η ολοκαίνουργια εφαρμογή δημιουργήθηκε με βάση την «Off-Airport» ιδέα, η οποία και είναι πολύ δημοφιλής ανάμεσα στις σύγχρονες αεροπορικές εταιρίες. Ουσιαστικά, οι επιβάτες οι οποίοι χρειάζεται να πραγματοποιήσουν νωρίς το check out τους από το ξενοδοχείο, μπορούν να περάσουν την ημέρα τους με άνεση, χωρίς να μεταφέρουν τις αποσκευές τους. Το Mini Port Office στο αεροδρομίου Ατατούρκ  βρίσκεται στο επίπεδο του μετρό.

 Ο επιβάτης πηγαίνει στο σημείο εξυπηρέτησης της Mini Port υπηρεσίας και υποβάλλει τα στοιχεία της πτήσης του στους υπευθύνους.
 Ο υπεύθυνος της Miniport υπηρεσίας καλωσορίζει τους επιβάτες και παραλαμβάνει τις αποσκευές τους.
 Οι υπεύθυνοι του Mini Port ακολουθούν τις τυπικές διαδικασίες μεταφοράς των αποσκευών, που καταφθάνουν με το όχημα της εταιρείας μεταφορών. Οι μεταφορές πραγματοποιούνται σε προγραμματισμένες ώρες, τρεις φορές την ημέρα από το Mini Port Office της περιοχής του Ταξίμ στο Mini Port Office των Διεθνών Αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ατατούρκ (ΑΗL), στο επίπεδο του μετρό.
 Οι επιβάτες που ταξιδεύουν από την Istanbul και παραλαμβάνουν τις αποσκευές τους από το AHL Mini Port Office, τις παραδίδουν στο γκισέ του check-in, σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες check-in πτήσεων.