Friday, December 2, 2016



Η Art Thessaloniki καθιερώνεται ως ένα νέο διεθνές γεγονός τέχνης

Ένα νέο διεθνές γεγονός στο χώρο της τέχνης είναι από σήμερα η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, η οποία εγκαινιάστηκε  στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo στη Θεσσαλονίκη.
Τα εγκαίνια της πρώτης διοργάνωσης της Art Thessaloniki πραγματοποίησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη, που συνεχάρη «όσους μόχθησαν για να γίνει αυτό το μεγάλο βήμα για τους ανθρώπους της τέχνης, που όμως το απευθύνουν σε όλους τους ανθρώπους που πρέπει να είναι δεμένοι με την τέχνη». Η κα. Γεροβασίλη δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενη που βρίσκεται στα εγκαίνια της 1ης Art Thessaloniki και ευχήθηκε την μακροημέρευση της διοργάνωσης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι «μετά από πολλά χρόνια και μεγάλη προσπάθεια η Θεσσαλονίκη ξανασυνδέεται με την τέχνη και τον πολιτισμό, που είναι μία ιστορική προίκα που κουβαλάει. Είμαστε υπερήφανοι γιατί αυτή η έκθεση έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχυ και φέτος καθιερώνουμε ένα νέο διεθνές γεγονός. Το χρειαζόμασταν και οφείλαμε να το δώσουμε στην πόλη».
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Art Thessaloniki κ. Παντελής Τσάτσης, υπογράμμισε ότι «σήμερα πετύχαμε μία νίκη, μία μεγάλη νίκη για τη Θεσσαλονίκη, την Μακεδονία, για την Ελλάδα και για τους καλλιτέχνες μας. Να τους σπρώξουμε στο εξωτερικό».
Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, ανέφερε πως «το ότι γίνεται η πρώτη έκθεση αυτού του τύπου εδώ στην ΔΕΘ αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι της ΔΕΘ-Helexpo πραγματικά πρωτοπορούν, πρωτοτυπούν και τουλάχιστον γεννούν και σε εμάς την διάθεση να αγωνιζόμαστε για την επόμενη καλύτερη ημέρα μας».
Την ένθερμη υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης στην νέα έκθεση διατύπωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κ. Έλλη Χρυσίδου, σημειώνοντας πως η αρχή του νέου θεσμού είναι πάρα πολύ δυναμική.
Η 1η Art Thessaloniki θα διαρκέσει έως τις 4 Δεκεμβρίου και αναπτύσσεται στα περίπτερα 10 και 9 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης και πολυάριθμων φορέων της πόλης, που ένωσαν τις προσπάθειές τους για την ανάδειξη της έκθεσης σε ετήσιο θεσμό.
Το ωράριο λειτουργίας της είναι: Πέμπτη: 17:00-22:00, Παρασκευή:  14:00-21:00, Σάββατο-Κυριακή: 11:00-21:00.

No comments:

Post a Comment