Tuesday, July 31, 2012

EΡXETAI TO NEO iPHONE



Ίσως νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν θα έρθει φέτος η  νέα έκδοση του «βασιλιά» των smartphones. Ο λόγος φυσικά για το iPhone της Apple, το νέο μοντέλο του οποίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μπορεί να κυκλοφορήσει ακόμη και στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Επίσης, κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και στον «αστερισμό» του iPad, καθώς θεωρείται ότι στην τελική ευθεία προς την κυκλοφορία του στην αγορά βρίσκεται και το αποκαλούμενο «iPadmini». Καταλύτης για αυτές τις προβλέψεις είναι η ανακοίνωση μίας ειδικής εκδήλωσης της Apple μέσα στο Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα iMore, η οποία στο παρελθόν έχει προβεί σε επιτυχημένες προβλέψεις/ εκτιμήσεις σχετικά με τις εκδηλώσεις και τις παρουσιάσεις της Apple, η εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει το νέο iPhone και το iPad mini μαζί, κάνοντας λόγο για πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας έκδοσης του δημοφιλούς smartphone στο ευρύ κοινό στις 21 Σεπτεμβρίου.

Σε αντίστοιχο πλαίσιο κινούνται και οι εκτιμήσεις της ιστοσελίδας iLounge, που, επικαλούμενη δική της πηγή, αναφέρει επίσης ότι το νέο iPhone θα κάνει την εμφάνισή του το Σεπτέμβριο αντί για τον Οκτώβριο (όπως έγινε πέρυσι), αλλά διατηρεί τις επιφυλάξεις της σχετικά με πιθανή εμφάνιση του iPad mini, την οποία μεταθέτει γύρω στο Νοέμβριο. Παρεμφερείς ήταν και οι προβλέψεις της Wall Street Journal και του Bloomberg, σύμφωνα με τις οποίες το νέο μέλος της «οικογένειας» του iPad θα κυκλοφορήσει λίγο πριν το τέλος του 2012.

Μία άλλη μεγάλη «κούρσα» για την Apple είναι αυτή του iPod Touch. Το φορητό media player το οποίο σήμανε για πολλούς τη «μεγάλη επιστροφή» της εταιρείας του Στιβ Τζομπς μετά από χρόνια σχετικής αδράνειας στην εμπροσθοφυλακή του χώρου της τεχνολογίας και των καταναλωτικών ψηφιακών συσκευών, παρά την επιτυχία του, είχε φανεί να επισκιάζεται από το iPhone και το iPad- κάτι στο οποίο συνεισέφερε και η μείωση της δημοτικότητας των φορητών media players, ως «εξειδικευμένων» συσκευών, από τη στιγμή που τα ταχέως ανερχόμενα smartphones διέθεταν πολλές από τις δυνατότητές τους. Το iPod Touch θα είναι η πρώτη του ανανεωμένη έκδοση εντός διαστήματος δύο χρόνων, και αναμένεται με ανυπομονησία από μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού. Οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μία μεγαλύτερη σε μέγεθος συσκευή, η οποία όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα οδηγήσει άμεσα στο «κλείσιμο» της γραμμής του κλασικού iPod.

No comments:

Post a Comment